THH - NYKÖPING 4-3 i OT

Publicerad 2018-09-20 07:43
Thh nykoping 20180919
I säsongens andra match blev det THH som drog det längsta strået då Nyköping besegrades med 4-3 i overtime.

När man vinner matcher så infinner sig en skön känsla i kroppen.
När man vinner en match efter att ha spelat två dåliga perioder för att sedan forcera totalt i den tredje infinner sig euforin.

Vi har tampats mot Nyköping/Gripen under ett par säsonger nu, och det med största respekt då de aldrig ställt ett dåligt lag på banan.
Första säsongen så var dom riktigt bra och drog oftast det längsta strået, förra säsongen var det omvända roller.

I denna match så började Nyköping med pigga ben och bombade på bra mot Marcus i mål när dom satt upp sitt spel.
Tack vare att Marcus spelade stabilt så tog den ändå över 16 minuter innan Nyköping fick slå in sitt första mål för kvällen.
Detta då Marcus Lindblom tryckte in 0-1 framspelad av Hellgren/Mörnsjö. Tiden var 16.03.

Gästerna fick glädja sig över detta fram tills 4.26 in i den andra perioden då THH's #20 Tim Andersson kvitterar på passning av Hampus Falk.
Tyvärr blir vår glädje kort då Nyköping åter tar ledningen efter 6.04 då Mathias Hellgren replikerar på passning av Johan Mörnsjö.
Då Theo Bergström drar en rensning över plexit från egen zon och således får en tvåa för "Delaying the game" så får gästerna en gyllene chans att utöka ledningen i Powerplay, denna chans förvaltar man och Johan Mörnsjö sätter 1-3 framspelad av Ivarsson-Hamberg/Axbom.

THH kommer ut som ett helt nytt lag i den tredje perioden och spelar på ett helt annat sätt med mer fysiskt spel och en helt annan självsäkerhet.

Resultatet av det hårda arbetet visar sig i målprotokollet efter 9.11 då Hampus Falk gör sitt första seriemål i THH's tröja. Passningen kom från Olsson/Bäcklin Neijnes.
Ett par minuter senare var det dags för en till premiärskytt att presentera sig... 3-3 genom Albin Öst assisterad av Garpenlöv/Leijon, tiden för målet var 11.47.

I och med att matchen slutar 3-3 efter ordinarie tid så spelar man Sudden Death i 5 minuter.
Nytt för i år är att man spelar tre mot tre, detta innebär att det finna massor med isyta och det kan stundtals se ut som allmänhetens åkning.
I OT så tar vi taktpinnen och det tar bara 50 sekunder innan Emil Leijon ger Nyköping en åktur som garanterat ger deras spelare mardrömmar.
Emil tar pucken i Nyköpings zon snurrar upp precis alla och sätter en backhand i Otto Bäcklin's plockhandskryss.

Nu väntar Huddinge borta på söndag innan det är dags för nästa hemmamatch mot Sollentuna på onsdag.

Hoppas vi ses då... och glöm inte att boka upp dig på säsongskortet.

THH - NYKÖPING/GRIPEN 4-3 (0-1, 1-2, 2-0, 1-0)