THH - Nyköping 3-4.

Publicerad 2019-01-20 22:39
En fartfylld inledning med chanser åt båda hållen där THH stundvis räddades av Viktor Lundahl som vikarierade med bravur för sjuke Marcus Due-Boje i THH-målet.

En puck out och 2 minuter på utvisningsbänken för Nyköping efter redan 1:47 på matchklockan. PP-spelet som följde var inledningsvist en svag insats från hemmalaget då gästerna flertalet gånger lyckades få ut pucken ur den egna zonen och THH fick börja om och om igen. Det skulle dröja ända till 1:27 in i PP-spelet innan William Garpenlöv dundrar in 1-0 i Lundstens plockhandskryss i Nyköpingsmålet.

Trots tidigt baklängesmål för gästerna fortsätter Nyköping och bjuda upp till kamp där Lundahl i THH periodvist fick kämpa för att stå emot gästernas frammarsch. Efter att Marcus Carlsson blivit utvisad för en holding nere i det högra sarghörnet i THHs zon skapar gästerna 3 riktigt bra avslut mot THH-målet där Lundahl står som tryggheten själv.

Efter den tredje målchansen uppstår ett gruff framför THH-målet där konsekvenserna av det var att Pelle Carlsson och Gilito Garcia fick sätta sig på botbänken i 2 minuter var för varsin roughing. Utvisningen kvittades så Nyköping fortsätta spela 5-4. Med Carlsson och Carlsson på THHs utvisningsbänk skulle det dock bara dröja 24 sekunder innan Lundahl och THH fick kapitulera efter att pucken långsamt glidit in bakom mållinjen, så pass långsamt att THH-spelarna som var runt Lundahl trodde att pucken låg mellan hemmamålvaktens ihopknipna ben.

18:28 får Alexander Carlsson matchstraff och THH får möjligheten att spela 5-4. 19:04 drar Nyköping på sig nästa utvisning när Emil Karlsson utdelar en slashing.

37 sekunder senare vispar Emil Leijon snyggt in 2-1-pucken i mål efter att Martin Carlsson slagit iväg en ispuck från blå linjen och hallen jublar. 2-1 till THH i paus.

Andra perioden börjar lika svängande med Hawaiihockey fram och tillbaka. Efter att THH inte lyckats få ut pucken ur egna zonen forcerar Kim Lindström in pucken bakom Lundahl och ställningen är 2-2 redan efter 2:56. 7 utvisningar och 6 minuter senare bökar Jesper Lindberg och Felix Liljegren mot Nyköpingsspelarna nedanför Nyköpings högra tekningscirkel där Liljegren drar det längsta strået och får loss pucken, drar en backhand till andra tekningscirkeln tvärs genom zonen där Sebastian Johansson slår iväg pucken mot Nyköpingsmålet och Jesper Lindberg bökar in pucken.

Hela hallen höll andan i tredje perioden i hopp om att THH skulle hålla ut för ännu en ny 3-poängare där representanterna från bl.a. tjejhockeyverksamheten inom föreningen skanderade Det är vi som är THH! Det är vi som är THH!

Hoppet försvann dock med 4,5 minuter kvar av ordinarie matchtid Nyköping ordagrant flyger fram och forcerar in pucken bakom Lundahl i THH-målet. THH-båset protesterar hos domarna som inte anser att målet kan ha utförts på ett korrekt sätt enligt regelverket och vill ha en utvisning istället, utan gehör.

Hoppet om en ny 3-poängare tänds igen med 2:25 kvar av ordinarie matchtid när Alexander Molldén utvisas 2 minuter för en boarding. Tyvärr blir det inte fjärde ledningsmål för THH utan matchen går till förlängning. I den korta pausen mellan tredje perioden och förlängningen manar tränare Weel Sanne på sina mannar.

Nyköping avgör matchen med 14 sekunder kvar innan straffavgörandet skulle ha tagit över genom att kontra då Christian Andersson sätter full fart med pucken i egen zon, genom mittzonen en passning parallellt med offensiv blålinje till Marcus Lindblom som avslutar på mål där pucken blir en retur rakt ut och Viktor Bemström fintar bort Lundahl i THH-kassen och petar in pucken, väldigt snyggt ska det tilläggas, även om det snygga målet föll i fel kasse.

2 poäng till Nyköping.
1 poäng till THH.

En minst sagt en tråkig avslutning för en annars så storspelande vikarie i kassen i form av Viktor Lundahl, som dessutom fick chansen att göra A-lagsdebut i målet.