THH - Hammarby 1-3.

Publicerad 2019-01-09 23:48
THH må ha vunnit skott- och utvisningsstatistiken. Tyvärr så vinner man inga matcher från utvisningsbåset, än mindre om man inte gör mål på de skott man skjuter.

Hammarby visade vägen redan efter 1 minut genom att göra 1-0 och sedan olyckligt nog för THHs del även gå till 0-2-ledning med knappa 1,5 minuter kvar av perioden. Glädjane är i alla fall att "Bajen" inte lyckades göra mål när laget spelade 5-3.

I inledningen av andra perioden fick THH en utvisning emot sig då laget spelat med 6 utespelare efter ett minst sagt misslyckat byte. Boxplayspelet blev dock inte allt för långvarit då Eric Winbergh i Hammarby drog på sig en utvisning 1 minut och 11 sekunder in i Hammarbys PP-spel.

När THH blivit fulltaliga igen efter det misslyckade bytet som resulterat i utvisningen följde ett bra tryck och flertalet bra avslut och tidvis även tryckt ihop Hammarbys box till en minimal yta. När spelet var som bäst lyckades "Bajens" mål lyckas flytta på sig, protest från THH-spelarna som menade att HIFs målvakt flyttat buren.

Tekniken som följde efter att målet flyttats vann förvisso Hammarby, men hårt arbete av THHs #86 Daniel Wigren gör att hemmalaget åter får fäste om pucken och fortsätter att skapa bra spel och flertalet målchanser. Spelet fortsatte även långt efter att Hammarby blivit fulltaliga och en lång stund kändes det som att THH spelade i 5-4, eller tom 5-3 med ett snyggt och lika elegant passningsspel med skott och avslutningar på mål, och de puckar som inte träffade målet eller blev returer framför målet var THH-spelarna riktigt snabba med att ta tillbaka pucken. Tyvärr så gav inte spelet mer än en positiv skottstatistik.

Stora delar av period 2 levde lagen på att puckar slängdes iväg mot offensiv planhalva i hopp om att en medspelare tog över pucken fram och tillbaka.

Halvvägs in i matchen vinner HIF pucken i egen zon efter en tekning, återigen slår iväg pucken där Hammarbys Felix Johansson fiskar upp pucken vid offensiv blå och ger järnet mot THHs mål. Johansson blir neddragen av Garpenlöv som inte hinner med och HIF får en straff med sig. De tillresta HIF-supportarna skriker och skanderar i gemensam takt och ton; straff – straff – straff – straff! Samme Johansson får möjligheten att slå straffen för HIF men Due-Boije i THH-målet räddar enkelt pucken genom att gå ner med benskydden mot isen och täppa igen.

I spel 5-4 gör sedan HIF 0-3 efter att Axel Steen åkt ut 2 minuter för en holding. Det dröjer dock bara 63 sekunder innan Jesper Lindberg reducerar till 1-3 efter att ordagrant forcerat in dels sig själv in framför mål men framförallt pucken bakom mållinjen innan han blir nedbrottad av Hammarbys Victor Blom som vill göra som alla ishockeyspelare gör; rensar bort motspelaren från det egna målet.

Tyvärr så kom inte THH närmare denna kväll. Tredje perioden blev en ganska sömnig tillställning där det kändes som att båda lagen mest ville spela av matchen då det inte skapades allt för farliga målchanser utan mest böljande spel fram och tillbaka. Det mest händelsespännande skedde i slutsekunderna när Hammarbys målvakt med några få sekunder kvar av perioden (och matchen) slog iväg pucken från egen målgård, en puck som inte var många meter från att gå in i THHs tomma kasse.

Kort och gott; 3 poäng till Hammarby. Nu låter vi inte denna match, eller lagets fortsatta tabellplacering förstöra fortsättningen av säsongen. Nästa hemmamatch är söndag 20 januari kl. 16:00 då Nyköping kommer till ishallen.