Ledning 4-1 blev förlust; 5-8.

Publicerad 2019-02-10 20:14

På förhand var väl allt annat än en bortaseger oväntat när botten tog emot toppen i Tyresö Ishall. Inledningsvis stod THH emot bra och även lyckades skapa chanser, bl.a. hade Hampus Berg en kort soloåkning från mittlinjen och lyckades dra pucken i Rasmus Hedströms högra stolpe 3:25 in i matchen efter att ha varit hårt uppvaktad av 3 Segeltorpsspelare på offensiv blå.

Och även om hemmalaget faktiskt till och från i inledningen av matchen skapade riktigt bra målchanser och flertalet gånger även ägde pucken var det ändå Segeltorp som tog ledningen 10:57 i första perioden efter att Viktor Gustafsson snärtat upp pucken i nättaket bakom Marcus Due-Boje i THH-målet.

Med 51 sekunder kvar av period 1 får Segeltorp en utvisning som man behåller över periodpausen. 49 sekunder in i andra perioden tar Felix Liljegren in pucken i offensiv zon och drar iväg ett slagskott på gästernas målvakts klubbsida. Skottet går i mål och målet innebär 1-1. Kvitteringen väckte ordagrant liv i hemmalaget som på mindre än 13 minuter gick från 0-1 till 4-1.

02:28 2-1 Axel Steen.

11:45 3-1 Felix Liljegren, spel 5-4.

12:56 4-1 Axel Steen.

I samband med att Axel Steen sätter sitt andra mål för matchen väljer tränarstaben i Segeltorp att byta målvakt. När THH-glädjen börjat stabilisera sig från euforisk stämning till bara glädje gör Matthias Sundberg 4-2 efter 15:01, och när Robin Sjörén sedan reducerar till 4-3 48 sekunder senare är det åter igen match. 18 minuter in i mittronden när THH byggt upp ett bra PP-spel får Sebastian Johansson ett gratisläge när pucken passerar genom målgården, olyckligtvis nog lyckas Claes Endre i Segeltorpskassen med sidledsförflyttningen och målchansen försvinner. Sekunder senare kommer Kristoffer Bärzén in från utvisningsbåset.

Sista perioden är inget att skryta om. Segeltorp trycker gasen i botten redan från start och vinner perioden med hela 5 mål mot 1.

Förlusten innebär att tabellen tätnar till ännu mer. Nästa match för A-laget är på onsdag när man åker upp till Sollentuna. En förlust då kan innebära att THH är klara för kvalserien, såvida inte Sollentuna förlorar och THH vinner resten av säsongen som återstår efter onsdagens match.