Julen närmar sig…

Publicerad 2018-12-22 17:07
Hockey santa 500
Vi börjar närma oss slutet på året och jag vill passa på att summera 2018 med några rader.

Bra sportsliga prestationer av senior- och juniorlagen

I våras vände vårt A-lag en negativ trend och genom en oerhört stark avslutning av i Hockeyettan Östra Vår så knep laget en femteplats i den serien och säkrade kontraktet i Hockeyettan. Hösten har varit tung resultatmässigt och det har varit många spelare skadad. Det har gett flera spelare i vårt juniorlag möjligheten att träna och spela med A-laget. En av dem, Lucas Gylfe, gjorde det så pass bra att han fick ett A-lagskontrakt. Redan den 28 december startar Hockeyettan Östra Vår för säsongen 2018/2019 och då behöver A-laget all stöttning de kan få av hemmapubliken. Jag hoppas att ni alla ställer upp och hejar fram laget i de 9 hemmamatcher som återstår i serien.

Äldsta juniorlaget, J20, avancerade i våras till J20 Elit Östra. Som nykomlingar har laget haft det tufft men samtidigt på ett fint sätt anpassat sig till spelet på den högre nivån. Hittills har 25 poäng skrapats ihop på 24 spelade omgångar och i sista omgången innan jul togs en riktigt fin skalp när Almtuna IS besegrades på bortaplan.

Det yngre juniorlaget, J18, har spelat över förväntan. Genom vinst i sista omgången så kniper laget andraplatsen i grundserien och får därmed spela i Allettan efter jul. I Allettan spelar de åtta bästa lagen i J18 Division 1.

Dam rekreation har startat säsongen urstarkt och är i skrivande stund obesegrade serieledare i Division 2. Grymt kul med den utveckling som Diamanterna har haft de senaste säsongerna!

Fin utveckling i barn- och ungdomsverksamheten

Tony Zabel är nu inne på andra säsongen som ansvarig för ungdoms- och juniorverksamheten. Fokus är att utveckla tränarna så att de i sin tur kan ge våra barn och ungdomar en ännu bättre hockeyutbildning. Här tar vi hela tiden små steg framåt och känslan är att alla lagen drar åt samma håll. Tonys mycket uppskattade teknikträning på fredagar rekommenderas varmt till alla som har möjlighet – vill du utvecklas som hockeyspelare är det här något som du helt enkelt inte kan missa.

Flickorna bedriver en väldigt bra verksamhet och deltar i både Flickor B och Flickor AZ den här säsongen. Tommy Plog ansvarar för Flickhockeyskolan och säkerställer på ett förtjänstfullt sätt rekryteringen av nya flickor.

Hockeyskolan är en av landets största och här bedriver vi en riktigt bra verksamhet. Jag har själv förmånen att få vara med barnen i nybörjargruppen och det är fantastiskt roligt att få vara en del av alla barns och föräldrars glädje i början av hockeykarriären.

Allt är möjligt!

Under hösten 2018 startade vi projektet Allt är möjligt. Projektets syfte är att utveckla alla delar av föreningen för att skapa "Drömföreningen". Projektet arbetar på lång sikt med målgång 2021 i samband med att vi flyttar in i en ny ishall på Tyresövallen. Projektledare är Lars G Karlsson och Johan Garpenlöv är bärare och beskyddare av projektet. Ingen kan bättre än Johan Garpenlöv symbolisera att just "Allt är möjligt" i ishockeyvärlden. Han startade dessutom sin karriär i Tyresö och har ett stort hjärta för föreningen och dess utveckling. En viktig del i att skapa drömföreningen är att vi har en gemensam bild av vad vi vill med föreningens verksamhet. Vi kommer därför att under mars/april 2019 arrangera ett föreningsmöte till vilket alla medlemmar och föräldrar bjuds in.

Tack för alla insatser under 2018!

Slutligen ett stort och varmt tack till er alla spelare, ledare, funktionärer och föräldrar för era insatser under 2018, TACK! Passa på att njuta av Jul- och nyårsledigheter så tar vi oss tillsammans an de utmaningar och möjligheter som 2019 har åt oss. Det är vi som är THH!

Jag önskar er alla en riktigt God Jul och Gott Nytt År!

/Johan Österman

Ordförande

Tyresö Hanviken Hockey

Md fontana logo rgb
Md hanvikenssk
Md idrottens bingo85
Md lions85
Md klubbsupporter
Md thhbroschyr
Vill du sponsra Tyresö Hanviken Hockey? Kontakta Mats Börjel på 070-561 60 00 eller mats.borjel@hanvikenssk.se Klicka på bilden för mer info!
Md l nnalogo
Klicka här för att komma till vår klubbshop
Md ccmlogotext
Tyresö Hanviken Hockey använder utrustning från CCM
Md logo 2x
Md hockeyettan logotyp 4
Tabeller, Live Streaming mm hittar du här!
Md jfk
Md a  kompani
Md sponsorhuset
Stöd Tyresö Hanviken Ishockey när du handlar på nätet.
Md sthlmishockey160
AVSIKTSFÖRKLARINGEN Vad betyder den? Klicka här!
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub