Full pott under söndagen!

Publicerad 2019-01-28 22:34
Söndagen bjöd på två underhållande matcher där den ena var mellan A-laget och gästande Sollentuna (start kl. 16:00) och den andra var mellan J18 och serieledande Göta Traneberg (start kl. 19:00).

A-lagsmatchen började med ett visst övertag från gästande Sollentuna där Marcus Due-Boje fick jobba inledningsvis. Och även om THH vid ett flertal gånger lyckades få pucken ur den egna zonen fick hemmalaget jobba hårt för att få ut den.

Gästande Sollentuna gör 1-0 efter att Due-Boje i THH-kassen hamnat helt fel på isen och gästernas Emil Ström då lyckats slå in pucken i det öppna målet 3 minuter och 18 sekunder in i matchen. Efter en pratstund med Marcus i periodpausen förklarade han att han fastnat med skridskon i isen.

03:57 in för hemmalaget spela boxplay efter att Tim Andersson åkt ut 2 minuter för en slashing. I Sollentuna PP-spel försvarade sig THH mycket effektivt och tillät enbart 4 skott nå fram till Due-Boje i hemmakassen.

16:26 får THH möjligheten att spela 5-4 efter att Joel Norén dragit på sig en slashing. Ett powerplay som THH förvaltade på bästa sätt när Charlie Ahlberg står framför Sollentunakassen och skymmer målvakten samtidigt som Hampus Berg prickskjuter 1-1 från blå linjen. Kvitterat efter bara 39 sekunder!

Andra perioden en mycket snäll sådan och det noteras enbart en händelse, och det är tyvärr att Sollentuna skjuter 1-2 efter 18:53 bakom en annars så storspelande Due-Boje i hemmakassen.
När vi summerar tredje perioden är det den perioden som THH vänder och tar över matchen. Men innan det sker så kontrar gästerna in 1-3 redan efter 49 sekunder. Emil Ström tar in pucken, drar en pass över centrallinjen direktskott av Lucas Lagerstedt och Due-Boje hinner inte med sidledsförflyttningen. Surt och nu kändes det som att vi kunde dra ner gardinen, packa ihop väskorna och gå hem. Efter 7 minuter och 25 sekunder påbörjas det som visar ska bli vändningen, Lucas Gylfe tar hand om pucken bakom egna målet, drar en passning upp till mittlinjen där Tim Andersson, som slår en passning längs blå linjen där Axel Steen skarvar pucken vidare till Sollentunas vänstra tekningscirkel där Adrian Sjöqvist slår in ett direktskott bakom Jonas Moëll-Lindgren.

Målet tänder liv i THH som nu tar över mer och mer. Och om 2-3-målet tände nytt liv i hemmalaget så är var det ingenting mot när Emil Leijon kvitterade drygt 4 minuter senare efter att haft kontroll över pucken i över halvminuten utan att gästerna fått röra den.

När Emil Leijon sedan får göra 4-3 med 5:59 kvar av ordinarie matchtid totalt exploderade hallen; Oscar Jahnstedt brottas i bortalagets högra tekningscirkel, tappar pucken och Adam Sjöqvist tar pucken passar över centrallinjen och Emil Leijon kan lägga pucken i mål.

THH eldar nu järnet, dels för att inte tappa ledningen men även för att visa att är vi som är thh och när Daniel Wigren drar pucken i stolpen hörs det ett NEEEJ från den numera entusiastiska publiken!

Nästa hemmamatch för A-laget är lördag 1 februari. Varmt välkomna där vi hoppas en minst lika skön seger som igår söndag!

*****

J18-matchen som började klockan 19 då? Enligt officiella publiksiffran var det 75 tappra personer som satt och tittade på matchen. De som var där fick en se en skön drabbning mellan THHs J18-lag och Göta Traneberg, eller man kanske ska säga mellan Carl Lidö och Göta Traneberg?

Anledningen till den senare benämningen var att Göta Traneberg dundrade iväg hela 43 skott och periodvist även ägde spelet, men längst bak stod den så stabile THH-målvakten och motade gästernas försök till målchanser varav ett par var riktigt vassa räddningar.

Även om Lidö i THH-buren fick mycket puckar på sig började matchen i ett ganska lugnt och mysigt tempo där spelarna i bägge lagen mer verkade vilja spela puck mellan sig istället för att gå på tackling. Matchbilden ändrades allteftersom matchen fortlöpte och tacklingarna och det hårda fysiska spelet som man vill se på en hockeyrink kom – så även utvisningarna och trycken mot respektive mål där Lidö fick göra flest akrobatiska räddningar.

Halvvägs in i matchen tar dock THH ledningen med 1-0 i spel 5-4 efter att Jakob Hellgren utfärdat en tripping som domaren hann och notera. Målet signerades av THHs Alex Mattsson, assisterad av William Lönnqvist och Emil Ekberg.

Målet välkomnades och gav THH luft under vingarna då laget bara bytena innan klarat av ett boxplay med 2 man på utvisningsbänken. Trots underläge med ett mål så ger inte Göta Traneberg upp utan fortsätter och trumma på då spelet nu övergår i en form av Hawaiihockey där båda lagen byter chanser med varandra i ett böljande spel och möjligheten för speluppehåll sker om ett lag åker off side eller om målvakten blockerar pucken. I det pågående Hawaiihockeyn fram och tillbaka hinner inte Daniel Thompson med och åker ut 2 minuter för en hooking. Och som inte det vore nog i det böljande spelet delar även Melker Oldmark i bortalaget ut en slashing som verkställs när bortalagets målvakt blockerat pucken med en ynka sekund kvar av period 2.

Utvisningen med en sekund kvar gör att THH får spela 5-3 i inledningen av sista perioden och får igång ett ganska bra spel mot GK-målet. Tyvärr lyckas gästernas Dennis Värmhed bryta en diagonalpassning, slår ut pucken ur zonen och gästerna passar på att få in nya spelare på banan. Efter den omstarten som THH får göra lyckas man inte riktigt komma upp i samma tryck mot målet och PP-spelet försvinner även när GK-spelarna kommer in på isen igen.

09:32 i sista perioden får THH en ny PP-möjlighet efter att Adam Hofbauer utvisats. Även om THH vinner tekningen tar det inte många sekunder innan GK-spelarna lyckas slå pucken djupt ner i THHs zon. När väl hemmalaget kommit in i zonen igen och precis formerat sina positioner lyckas gästerna gång på gång och slå pucken ur zonen.

Slutsekunderna av perioden lyckas Göta Traneberg att etablera ett litet tryck i THH-zonen då hemmalaget inte lyckats få ut pucken. Gästerna skapar ett par bra målchanser men Lidö i hemmamålet är säkerheten själv, står emot och THH tar 3 livsviktiga poäng.