Derbykänsla deluxe när THH stoppade Nacka och vann med 4-1.

Publicerad 2019-03-17 21:59
THH slog Nacka efter en match med mycket tacklingar åt båda hållen och få utvisningsminuter.

En bra inledning med fart och fläkt åt vardera hållen där det mest small med tacklingar i sargerna i stort sett i varje byte i inledningen av matchen.

THH tar ledningen tidigt i matchen efter 02:35 in i första perioden genom Rasmus Kronstrand, detta efter att Martin Carlsson vunnit puck i mittzonen som passat över till en flygande Filip Stattin som i sin tur in pucken i offensiv. Väl där slår Stattin en sidledspuck över till Kronstrand som efter några meters puckföring försöker slå tillbaka pucken till Stattin. Pucken landar dock Nackabacken Adam Svenssons skidskor och studsar tillbaka till Kronstrand som lyckas flippa pucken över Johanssons högra benskydd i Nackakassen.

Efter ett par minuters tacklande och gliringar mellan lagen kvitterar Lucas Lindahl för Nacka till 1-1 genom att sprätta upp en backhand efter att Due-Boje inte lyckats hålla tätt vid första stolpen.

Spelet som präglade period 1 fortsatte i period 2. Snålt med utvisningar, chanser åt vardera hållet och ett grinigt spel, precis som ett derby ska upplevas. 2:14 in i andra akten lyckades gästernas Victor Erixon svinga THHs Oscar Jahnstedt 360 grader med klubban i THHs zon utan åtgärd från domaren. Jag tror personligen inte att någon hade opponerat sig emot en utvisning där, troligtvis inte ens Erixon.

Drygt halvvägs in i matchen lyckas THHs Adrian Sjöqvist öka ledningen till både 2- och 3-1. I absolut sista sekunden av mittronden hade även samme Adrian Sjöqvist möjligheten att göra hattrick, tyvärr träffar pucken ribban. Om det var innerribban kommer vi aldrig att få svar på. Något vi däremot alla kunde bevittna var att ställningen efter 40 spelade minuter var stadigt 3-1 till THH.

I början av sista perioden kommer även, hör och häpna, matchens första utvisning. Detta då gästernas Hannes Unneberg skickat pucken över sargen. Det följande PP-spelet förvaltade THH med högsta betyg; 4-1 rakt upp i nättaket bakom Johansson signerat William Garpenlöv, assisterat av Hampus Berg och Emil Leijon efter att Charlie Öberg fått stå i en evighet och helt utan framför Nackamålet och skymma och störa sikten för Johansson.

Efter 4-1-målet gör Nacka lite sporadiska försök att kunna kontra in en reducering, dock helt utan framgång. THH håller emot och Nacka inkasserar sin 4:e raka förlust i årets kvalserie till HockeyEttan säsongen 2019/2020.

Nästa hemmamatch spelas onsdag 20 mars när Arlanda Wings kommer på besök. Väl mött då!