Analys av Visby/Roma matchen

Publicerad 2017-10-14 21:17
Micke10x15x96
Michael Carlsson
Läs coach Micke Carlsson's analys om matchen borta mot Visby/Roma på fredagen.

Nu har det gått några timmar sen slutsignalen ljöd i Visby Ishall och tavlan visade 8–1. Direkt efter kommer en reporter från en av "världsbladen" från ön och frågar!

  • -Micke vad säger du om matchen?

Oacceptabelt stora siffror givetvis. Vad kan man mer säga? Men vad gick fel då?

Visby Roma är hänsynslösa mot oss i sina avslut. Förutom att de sätter oss på prov med bra fart och kreativt anfallsspel, så är vi "Svaga" i spelcentrum, obefintliga i vårt närkampsspel och ännu sämre i markeringsspelet runt eget mål och viljan att komma ikapp ett 0-2 läge gör att vi även kliver på utan täckning bakåt på anfallsblå. Vilket resulterar i 0-3 (psykologiskt tråkigt mål) i slutet av 1:a. Men tre mål på 40 minuter är ändå möjligt eller som vissa experter säger svårt att leda med…..

Vad är det för skitsnack!!! Jag tar en 3-0 ledning alla dar i veckan.

Vi går in i pausen, samlar oss 24s in i andra så kommer 4:an och strax därefter 5:an, mer än så får ni inte om matchen. Istället så ska jag ge er mina tankar om varför, eller i alla fall försöka?

  • -Vi täcker inga skott.
  • -Pratar inte med varandra på isen.
  • -Obefintligt markeringsspel
  • -Etc…..

Som ni märker så är det inte att vi helt plötsligt bytt ut 22 spelare sen Huddinge hemma, men ändå så känns det så när man skriver ner funderingar och där är kanske det största misstaget från min sida i den mentala förberedelsen av matchen,

Visby Roma borta är en av säsongens tuffaste bortamatcher!

Mina signaler till laget innan match var givetvis att bibehålla våra goda vanor, men trycker på att vi ska skapa långa anfall, täcka puck osv. Långt ifrån hur vi förberedde oss mot Huddinge, då sa vi att vi kommer att få 6-8 chanser och där måste vi vara hänsynslösa, övrig tid så kommer det att vara hårt försvarsarbete….

Jag tror, för om jag tänker så gör killarna det också, att vi ska åka till Visby och styra tillställningen, med mycket puckinnehav, kreativt långa anfallsspel. Tanken är givetvis att vi vill utvecklas som lag mäta oss med toppen av serien spelmässigt (och poängmässigt).

Vilket visar att jag har höga tankar om laget och det har jag, vi är bra, lika mycket som denna match bevisar motsatsen så har matcherna innan visat ATT vi är bra.

Men taktiskt så var det självmord, vilket också kanske visar sig i inställningen, ett lag som "är där" blockar skott mer, backcheckar hårdare, kommunicerar oftare med varandra för att underlätta för varandra, både verbalt, men även i handling genom att agera på isen för att sända signaler.

  • -Det tar jag på mig.

Det fina i kråksången med hockey är att man får ganska snabbt nya chanser, redan imorgon så kommer Gripen på besök och då är det dags igen. Nya chanser att vinna 3p, göra bra prestationer och i slutändan så får vi den tabellplacering som vi förtjänar. En match visar inte direkt vem man är, men 22 omgångar ger oss sanningen,

Tack för ert stöd och ha det bäst!

// Micke

Michael Carlsson
Md fontana logo rgb 2019 copy
Md fontana fin  002
Md dunross
Md logo 2x
Md l nnalogo
Klicka här för att komma till vår klubbshop
Md nedladdning
Md ccmlogotext
Tyresö Hanviken Hockey använder utrustning från CCM
Md hockeyettan logotyp 4
Tabeller, Live Streaming mm hittar du här!
Md sthlmishockey160
AVSIKTSFÖRKLARINGEN Vad betyder den? Klicka här!
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub