A-laget klart för negativt kval.

Publicerad 2019-02-15 21:39
THH lyckades inte stoppa Hammarby och nu väntar negativt kval trots att THH vann skottstatistiken med 47-21.

Inför matchen var förutsättningarna klara; THH var tvungna att vinna för att ha en rimlig chans att fortsättningsvis kunna ha en möjlig chans att kunna undvika en negativ kvalserie.

Matchen börjar dock inte som THH-lägret velat. Hammarby gör tidigt 0-1 i spel 5-4, och ca 5 minuter gör laget även 0-2. För Tyresö tänds dock ett litet hopp då Adrian Sjöqvist reducerar till 1-2 med en puck mellan bena på en lika skymd som chanslös Rasmus Endre i Hammarbykassen med dryga 5 minuter kvar av perioden.

Pelle Carlsson stoppar effektivt Hammarbys David Ljusbol.

Simon Svahn kvitterar till 2-2.

Hoppet tänds rejält för THH när Simon Svahn 3:07 in i andra perioden kvitterar med säkert årets snyggaste mål, ett dragskott upp strax nedanför Rasmus högra kryss och ställningen blev 2-2.

I det här läget så var det THH för hela slanten. Tyvärr så håller bara glädjen ett par minuter då Linus Carlsson skjuter Hammarby ännu en gång till ledning. Matchbilden blir tyvärr inte bättre då Hammarby även hinner göra 2-4 innan andra periodpausen.

Ett 2-4-resultat, samtidigt som Sollentuna leder i sin match innebar att THH redan var klart för negativt kval. I sista perioden gör THH verkligen allt för att undvika det scenariot. Laget skapar chans på chans på chans, men en duktig Rasmus står emot. För den tillfälliga dramatiken lyckas Philip Stattin få in en 3-4-reducering efter att Hammarbymålvakten varit ur spel efter att Jesper Lindberg hamnat i en lite brottningssituation vid ena stolpen sekunden innan Stattin reducerat.

När sedan Felix Johansson får en utvisning, får THH en riktig möjlighet att spela 5-4 när det återstod 2 minuter och 57 sekunder. THH lyckas få en stolpträff i spel 6-4 då tränarna på THH-bänken lockat ut Marcus Due-Boje.

Närmare än så kommer inte THH, laget föll mot Hammarby och får nu börja förbereda sig för en kvalserie. I skrivande stund är det inte klart om vilka THH kommer att spela emot, detta då division 2 ännu inte är färdigspelad.

Richard Hällsten
Md fontana logo rgb 2019 copy
Md fontana fin  002
Md dunross
Md logo 2x
Md l nnalogo
Klicka här för att komma till vår klubbshop
Md nedladdning
Md ccmlogotext
Tyresö Hanviken Hockey använder utrustning från CCM
Md hockeyettan logotyp 4
Tabeller, Live Streaming mm hittar du här!
Md sthlmishockey160
AVSIKTSFÖRKLARINGEN Vad betyder den? Klicka här!
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub