45-19 i skott och 3 poäng hemma i ishallen

Publicerad 2019-03-13 23:07
THH upp i serieledning efter seger mot Trångsund.

I skottstatistiken körde THH över gästande Trångsund. Trångsund får väl ändå anses ha varit mer effektiva i statistiken då 22% av skotten rassalde till hemmakassen.

Nu är det ju som alla vet inte skotten i slutändan som ger poängen utan det är målen. Hemmalaget tar ledningen 2 gånger om i första perioden, utökar denna till 3 mål mot 1 halvvägs in i andra innan Trångsund skapar match igen genom att först reducera till 3-2 knappa 1,5 minuter efter THHs mål. 3 minuter senare kvitterar Trångsund för andra gången i matchen med 1 minut och 13 sekunder från periodvilan. När hesa Fredrik ljuder för periodpausen har THH skapat ett tryck mot gästernas mål och känslorna svallar över Albin Öst i THH och Jonatan Seger för gästerna som blir högst delaktiga i ett gruff som slutar med 2 minuter var.

I tredje perioden tar förvisso hemmalaget ännu en gång ledningen i matchen genom Gustav Frölander som drar iväg ett dragskott från blå linjen efter att Daniel Wigren vunnit tekningen i Trångsunds zon.

Nu är det nog inte Frölands första mål för kvalserien som publik och spelare minns. Troligtvis så minns publik, domare och spelare situationen där hela hallen tystnar och håller andan efter att hemmalagets Dennis Folke blivit liggandes på isen ett par minuter fick ledas av isen.

Gästernas Sean Goliats fick matchstraff och situationen skapade kraftig irritation mellan lagen. Då Goliats fick lämna isen med matchstraff hade THH möjligheten att spela 5-4 i 5 minuter. Irritationen tände THH och laget kunde utöka till 5-3 efter bara 51 sekunders PP-spel. Av kramkalaset som Hampus Berg och Albin Öst visar på isen kändes det som att det primära var att spela för skadade Folke och inte för 3 poäng.

Trångsund lyckas få in en skitpuck bakom Due-Boje i hemmakassen men kommer inte längre än så och THH blir nya serieledare i och med segern. Nästa match som spelas hemma i ishallen är på söndag när Nacka kommer på besök. Nedsläpp sker klockan 16:00. Varmt välkomna tillbaka då.

Men innan dess ska laget åka ner till Eskilstuna med syfte att hämta hem 3 nya poäng.

Angående skadan på hemmalagets Dennis Folke har vi i skrivande stund har vi inte allt för mycket att rapportera om. Dennis lämnade ishallens inre korridorer med ambulans och vi hoppas att han är på bena snart igen.