Seger i hemmapremiären för herrlaget

Publicerad 2019-04-20 17:01
Img 0096
Nico hängde två!
Hanvikens SK vann hemmapremiären mot förhandsfavoriten IFK Eskilstuna med 4 - 2 (1 - 2) efter att ha vänt ett halvtidsunderläge på ett gassande Trollbäckens IP. Målskyttar i hemmalaget blev Nico Cordero 2 och Lamin Sanneh 2.

Hanvikens studsade tillbaka snabbt efter premiärdebaclet borta mot Hargs BK och besegrade seriefavoriten IFK Eskilstuna i hemmapremiären på Trollbäckens IP efter att ha vänt en halvtidsunderläge till seger med en strålande andra halvlek.

Det var HSK som inledde matchen bäst. Via ett effektivt press-spel tvingades bortalaget hela tiden till svåra beslut samtidigt som det gav Hanviken gynnsamma startpositioner när de själva skulle gå till anfall. Trots det fina starten var det IFK som fick den första stora chansen när Oskar Mellanmyr tvingades till en jätteräddning i den 9:e minuten efter en snabb bortaomställning. Strax därefter kunde dock hemmalaget ta ledning när Nico Cordero exekuterade en patenterad frispark från favoritläge ca fem meter utanför straffområdet.

Den första halvtimmen kontrollerade HSK matchen men under slutkvarten flyttade gästerna fram sina positioner och kunde också kvittera i den 39:e minuten efter att Emil Fritsell nickat en retur på en jätteräddning av HSK-keepern Mellanmyr. Det var dock inte slut där. Fyra minuter senare tilldömdes IFK en straff efter en situation i straffområdet där huvuddomaren först visade frispark till HSK men den assisterande domaren gick in och ändrade det beslutet till straff för Eskilstuna. Tveksamt, minst sagt. Adnan Cirak körde en Panenka från straffpunkten och helt plötsligt var gästerna i ledningen.

Efter den tunga halvleksavslutningen var det många i den månghövdade publiken (108 åskådare) som fruktade att HSK skulle vika ner sig under den andra halvleken mot den mer namnkunniga motståndaren. De farhågorna kom dock på skam när HSK kunde kvittera redan i den 54:e minuten. Målet gjordes av Lamin Sanneh efter ett mönsteranfall som iscensattes av en bollvinst genom Dahla Fouad Ali.

Efter kvitteringen fick vi en betydligt öppnare matchbild där båda lagen verkligen gick för segern. Chanser skapades åt båda håll och Eskilstuna hade två i virket innan Hanviken kunde ta ledningen i den 74:e minuten. Återigen var det Lamin Sanneh som gjorde, denna gång med unge Hugo Anderberg som framspelare. När sedan Nico Cordero utökade ledningen till 4 - 2 strax därefter innebar det spiken i kistan för IFK för denna gång.

- Jag är oerhört nöjd med den här segern. Det var mkt starkt av oss att komma tillbaka på det här sättet efter den lite svagare insatsen i premiären. IFK Eskilstuna är väldigt starkt lag utan några riktiga svagheter och jag räknar med att de är med i racet när det drar ihop sig i höst, kommenterar HSK-tränaren Sören "Snuffe" Åkeby insatsen.

Nu på lördag väntar nästa hemmamatch när Enhörna IF kommer på besök till Trollbäckens IP. Avspark 14:00!