Bitter förlust i seriefinalen men seger för U1

Publicerad 2019-09-19 16:10
Dam2
HSK:s damer förlorade seriefinalen borta mot Stureby med 1 - 0 (0 - 0) med U1 vann borta mot Aspudden/Tellus med 4 - 0 (3 - 0)

Det var en stor kväll för många HSK:are när damlaget spelade seriefinal i division 4 borta mot Stureby, samtidigt några kilometer bort gästade vårt U1-lag på pojksidan Aspudden/Tellus i kvalet till J-allsvenskan.

Vi börjar med den spännande seriefinalen i division 4 som inleddes i ett rasande tempo med chanser åt båda håll. HSK hade måhända mer av bollen under den första halvleken men Stureby hotade hela tiden i sina farliga omställningar. Stämningen runt den lilla gräsplanen (9-spelarplan någon?) på Stureby BP var elektrisk men publiken fick vänta till den andra halvleken innan några mål föll i matchen.

När 1 - 0 väl gjordes så var det tyvärr i fel bur med HSK-ögon sett. Hemmalaget Stureby kunde nämligen ta ledningen efter en hörna i den 58:e minuten. Vild kvitteringsjakt inleddes tämligen omgående och kvitteringschanser skapades. Tyvärr ville bollen inte korsa mållinjen denna höstkväll varför slutresultatet skrevs till 1 - 0 i Sturebys favör.

HSK behåller dock fortfarande greppet i tabelltoppen men med två matcher kvar att spela skiljer det nu endast nio plusmål ner till Stureby på andra platsen. Det är dock viktigt att betänka att åtminstone de tre senaste åren har såväl ettan som tvåan i division 4 gått upp till division 3.

Hanvikens herrjuniorer (U1) studsade snabbt tillbaka efter den mindre bra insatsen borta mot Ekerö på ett blåsigt Träkvistavallen senast (2 - 0-förlust) och vann borta mot Aspuddens/Tellus med hela 4 - 0 (3 - 0) efter en fin prestation. Målskyttar i bortalaget blev Hugo Hedén 2, Douglas Palm och Ture Larsson.

Med fem omgångar kvar att spela ligger U1 nu på sjätte plats (vilket räckt till spel i J-allsvenskan åtminstone de två senaste säsongerna) i tabellen. Det är dock ett tåg med lag som hotar bakom varför vi hoppas att det fina spelet från gårdagen fortsätter under hösten.