Vinst i höstpremiären för HSK

Publicerad 2020-08-04 10:00
20200801 hsk mot syrianska eskilstuna
Hanvikens SK:s fotbollsherrar vann höstpremiären mot Syrianska Eskilstuna, efter en god insats. På ett sommarsoligt Trollbäckens IP vann HSK med 2-0, efter mål av Jesper Sommensjö och Alex Fischer. Båda målen kom i första halvlek, vilket gjorde att andra halvlek blev mållös efter kontrollerat spel av det rödvita hemmalaget.

Efter en lite trevande matchinledning var det HSK som fick bäst fart under fötterna i den första halvleken av höstpremiären. Matchen spelades hemma mot ett Syrianska Eskilstuna, som rapporterats rusta för serieseger efter fjolårets tredjeplats. Anförda av Nico Corderos vassa passningsfot skapades både rättvändhet framför Eskilstuna-lagets backlinje och hot bakom densamma.

I den 17:e minuten kunde också hemmalaget ta ledningen efter att Jesper Sommensjö lyckades förvalta Corderos genialiska frisparksvariant. När Alex Fischer på egen retur i friläge dryga fem minuter senare kunde öka till 2 - 0 innebar det en trygg resa för hemmalaget resten av den första halvleken.

Den andra halvleken var sedan oerhört kontrollerad från det unga hemmalaget där flera av spelarna förtjänar överbetyg men där redaktionen vill passa på att lyfta fram den blott 16-årige egna produkten Viggo Hjorts respektlösa a-lagsdebut från start på vänsterbacken.

-Ett styrkebesked av oss, särskilt efter den lite vingliga bortamatchen mot Assyriska. Vi är starka här hemma på naturgräset och har endast förlorat två gånger på tre år här. Sedan är det givetvis jättekul att vi gör det med ett sådant ungt lag. Det är en jätteeloge till den fina ungdomssatsning vi gör i en föreningen, kommenterar Sportchef Jonas Holtbäck, Hanvikens Sk premiärmatchen.

Härnäst väntar bortamatch mot Strängnäslaget IK Viljan från Strängnäs. Matchen spelas på lördag och vi hoppas på tre nya friska poäng då!