Tillbaka på vinnarspåret

Publicerad 2020-09-17 22:00
Wille m
HSK:s herrar vann det viktiga mittemötet borta mot Rågsved med 1 - 0 (0 - 0) och kan redan nu hämta ut division 3-kontraktet för nästa säsong. Matchen avgjordes med endast fem minuter kvar att spela efter mål av den store centern William Medew...

Efter två raka förluster, Södertälje borta och Aspudden/Tellus hemma, och missad toppkänning var det lite ödesmatchskänsla över gårdagens bortamöte med Rågsved. En seger och kontraktet skulle vara säkrat med två omgångar kvar, en förlust och två ovissa slutomgångar var att vänta.

Den månghövdade publiken runt Hagsätra IP bjöds på en jämn och välspelad första halvlek i högt tempo där det enda som saknades var de riktigt klara målchanserna. 0 - 0 i paus med andra ord. I den andra var det hemmalaget som tog tag i taktpinnen under de första 25 minutrarna som var svettiga för HSK. Sedan jämnades spelet ut och under avslutningen var det gästerna som var starkast och också kunde trycka in segermålet med fem minuter kvar. Segermålskytt var forwarden William Medew.

Härnäst, söndagen den 27/9, väntar Segeltorp i årets sista hemmamatch men innan dess rekommenderar vi alla med HSK-hjärta att kolla i damlagets hemmamatch mot BKBK imorgon kl. 14:00 på Trollbäckens IP. Damlaget ligger efter fem omgångar av nio på delad andra plats i en serie där just tvåan ibland blir uppflyttad.