Hallå där Mathias...

Publicerad 2021-05-29 15:00
20200416 mt p  ip
​Hallå där Mathias Tegnér, omvald ordförande för Hanvikens SK. Varför har du ställt upp för omval till ordförande i huvudstyrelsen i Hanvikens SK?

- Hanvikens SK är en fantastisk förening som verkligen leder efter sina deviser, "glädje, gemenskap, utveckling". Det är oerhört givande att vara ordförande och det finns fortfarande saker att skruva i för att vi ska vara ännu bättre. Därför vill jag fortsätta.

Hur har dina 2 år som ordförande varit?

- De första två åren som ordförande har, för att citera Askungen, varit ganska utmanande, delvis slitsamma, rätt tuffa och alldeles underbara. När jag blev ordförande 2019, så uppfattade jag att föreningen hade lite växtvärk. Vi hade växt mycket och snabbt och det som behövdes var mer av lite tråkiga, men nödvändiga, saker som struktur, policys och manualer.

- Vi ska komma ihåg att föreningen har flera sektioner, över 2500 medlemmar och omsätter runt 12 miljoner kronor varje år. Vi är så stora att ordning och reda är väldigt viktigt.

Varför blev du ordförande i HSK?

- Jag brinner för frågor som idrott hela livet och jämställdhet. Som förening måste vi ge alla barn samma chans att vara med, oavsett var du är född, vilka dina föräldrar är eller vad du har för kön.

Hur mycket arbetar en ordförande i HSK och vad får du betalt?

- En ordförande får räkna med att lägga ned 10 timmar i veckan, men sanningen är nog att jag lägger ner 20 timmar i veckan. Detta beror på att det händer så mycket spännande i vår stora och fina förening.

- Jag får inte en krona. Precis som att de flesta idrottsledarna arbetar ideellt gör också ledamöterna i våra styrelser det.

Vem är du och var kommer du ifrån?

- Jag är i grunden en hockeysnubbe, som bott i Tyresö sedan mitten av 80-talet. Här bor jag i radhus i Öringe med min danska fru och två barn.

Hur gammal är du?

- Måste jag svara? Ok, jag är 42 år gammal.

Beskriv dig själv och dina närmaste?

- Personligen är jag en idrottsälskare, vilket min fru inte är. Då föredrar hon att titta på serier och lösa korsord. Karaktärsmässigt är vi rätt snälla, men fasligt envisa.

- Vi har två barn, Maja och Jonathan. J spelar ishockey i hockeyskolan och är också med i friidrottsskolan i HSK.

Vad arbetar ni med?

- Maria arbetar som specialist för leverantörsreskontra i ett amerikanskt företag som heter Cognizant. Själv är jag civilekonom och har arbetat som redovisningsekonom och ekonomichef på Hennes & Mauritz. Sedan 2014 är jag riksdagsledamot.

Har du själv varit aktiv i HSK?

- Absolut. Jag har spelat ishockey i många år och fuskat lite grann i fotbollen. Dessutom har jag gjort en misslyckad tävling i friidrott.

Hur ser din vision ut för HSK? Var är HSK om 5 år?

- Visionen är att föreningen fortsätter att växa, både i utövare, men också i antalet sektioner. Under det kommande decenniet skulle jag vilja att vi lyckas sänka trösklarna för att idrotta hos HSK, trycka ner avgifterna och öka sponsorintäkterna.

- Fortsätter föreningen växa, så behöver också vårt kansli se lite annorlunda ut, både fysiskt men också hur många som arbetar där.

Vad händer närmast i HSK?

- Vi har precis beslutat om en uppdaterad logga. Den ska gärna bli mer synlig på Trollbäckens IP. Dessutom kommer vi ha en ny altan vid cafeterian på IP. Det kommer bli fantastiskt i sommar.

Vad gör du på din fritid?

- Hänger med familjen, först och främst. Dessutom idrottar jag lite grann och älskar att titta på sport, som ishockey och fotboll. Exempelvis La Liga följer jag slaviskt. Finns det tid över dricker jag lite spanskt vin och läser historisk facklitteratur.

Vad är din favoritmat?

- Jag äter vegetariskt. Favoriten är nog grillat eller paella.

Vad har du för skostorlek?

- 44 eller 45, tror jag.

Vad för 3 saker skulle du ta med till en öde ö?

- En båt? Annars får det bli böcker och en gigantisk flaska vin.

- Om det är en söderhavsö borde jag ta med mig solkräm, för jag är jäkligt lätt solbränd.

Vad gillar du för typ av filmer, favoritfilm?

- Menlösa romantiska komedier med Hugh Grant, älskar jag att titta på. Du får en så härlig känsla i magen efteråt.

- Favoritfilmen är nog dock Nyckeln till frihet från 1994.

Vilka är dina starkaste egenskaper? Vad är din sämsta egenskap?

- Jag är analytisk, arbetsam och envis. Min sämsta egenskap är att jag ibland är för envis.

Vad är det första du skall göra när Coronapandemin är över?

- Förutom det självklara att träffa föräldrar, bror, släkt och vänner, så ska jag på fotboll och ta en öl. Därefter resa.

Ingela Carlsson
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub