U18 besegrade serieledarna

Publicerad 2018-06-19 10:32
Hsk haninge
Skön hemmaseger i söderortsderbyt mot IFK Haninge

Två två dagar efter hemmasegern mot Ingarö med 5-4 stod nu seriens kanske bästa lag för motståndet. Det faktum att IFK Haninge endast hade en (1) förlust i bagaget märktes dock inte på hemmalaget. U18 kliver ut och gör kanske säsongens bästa halvlek med hög intensitet, disciplinerat försvarsspel, bra passningsspel och giftiga attacker. Detta resulterar i en 2-0 ledning i paus. Ledningen håller dock bara i sig i ca: 20 minuter i andra halvlek när Haninge gör både 1-2 och 2-2. Men, U18:s mentala styrka är något som har präglat hela vårsäsongen. Laget lyfter sig i kragen och hittar tillbaka till det vägvinnande spelet från första halvlek. Max Embring, till dagen forward, gör sitt andra mål med 20 minuter kvar att spela.

Därefter följer en jämn period lagen emellan med ett Haninge som flyttar upp sina positioner i jakten på en kvittering. Lag som jagar mål blottar sig oftast bakåt, vilket också blev fallet i denna match. U18 skapar flera chanser att "stänga" matchen och lyckas också göra det med 2 minuter kvar av ordinarie tid. Det blev onödigt spännande de sista minuterna när Haninge reducerar till 4-3 på övertid, men segern kändes aldrig hotad.

Nästa måndag (25/6) avslutas vårsäsongen med bortamatch mot IFK Viksjö.

U18 - IFK Haninge, 4-3 (2-0)

Mål, U18: 1-0 (11) Max Embring , 2-0 (33) Hugo Hedén (straff), 3-2 (69) Max Embring, 4-2 (88) Hugo Hedén (Alwalid Hamed Ahmed)