Fotboll HJ19

Oavgjort i hemmapremiären för U18

Publicerad 2018-04-16 15:34
U18 konyaspor
Helgens hemmapremiär mot Konyaspor fick en dramatisk avslutning som slutade 3-3.

För andra matchen i rad hamnar U18 i underläge i matchens inledning. Redan efter 20 minuter står det 2-0 till Konyaspor trots ett ganska stort bollinnehav för hemmalaget. Konyaspor står lågt och relativt kompakt med sin försvarslinje, och när bolltempot är lite för lågt blir det svårt att bryta igenom motståndet. U18 lyckas dock reducera till 2-1 innan halvtidsvilan. Matchen fortsätter likt första halvlek med ett U18 som försöker hitta luckor och luckra upp det mer och mer försvarsinriktade motståndet. Återigen visar spelarna stark karaktär och fint passningsspel, som i den 77:e minuten resulterar i ett kvitteringsmål. I det här läget känner alla på plats att segern är inom räckhåll. Konyaspor börjar gå på knäna och känns som ett slaget lag. Besvikelsen är därför stor när bortalaget lyckas göra 3-2 i den 81:a minuten. Men, det här var en match som U18 inte skulle förlora. Laget fortsätter att dominera i spelet och glädjen är stor när kvitteringen till 3-3 sitter uppe i nättaket. Med 5 minuter kvar av matchen kommer Konyaspor inte över halva planen. U18 pressar och skapar ett flertal chanser att avgöra matchen, men lyckas tyvärr inte få in segerbollen.

Sammantaget är det här en match som ska vinnas. Men, med tanke på underläge med både 2-0 och 3-2 får spelarna ändå vara nöjda med det oavgjorda resultatet.

U18 - Konyaspor, 3-3 (1-2)

Mål, U18: 1-2 (22) Hugo Anderberg, 2-2 (77) Hannes Rydén (Hugo Hedén), 3-3 (84) Edvin Larsson