THH Dam Rek

VI TAR ETT SNACK MED DAMLAGET INFÖR SERIESTARTEN

Publicerad 2018-10-03 06:00
Med dryga vecka kvar tog vi ett snack med damlaget inför seriestarten.

Damlaget coachas av Kjelle Törnblom och Lucas Lagelius. Kjelle, hur ser det ut inför seriestarten?
- Det ser bra ut. Utvecklingen går framåt. Det är många spelare kvar från förra säsongen och några som provspelade med oss förra säsongen har anslutit till truppen den här säsongen.

Nytt för serien i år är en uppdelning i en Division 1 och en Division 2. Hur ser du på Damlagets möjligheter att placera sig i Division 2?

- Vi närmade oss de bästa lagen under förra säsongen och vi spelade jämnt mot flera lag. Vi tar en match i taget, det är en bra utveckling i laget.

Det finns både spelare från Hanviken Hockeys Damlag och Tyresö Hockeys Damlag i THHs Damlags-trupp tillsammans med nybörjare? Hur ser du som coach på den utmaningen?
- Det är en stor spännvidd i gruppen, helt klart. Vi är 2 st tränare som ska räcka till för att nöta grunder där det behövs, träna målvakter samt fortsätta att utveckla erfarna spelare. Det är kul men helt klart en utmaning.

Vilka är dina tankar kring THHs spel? Har ni något spelsystem på gång den här säsongen?
- Vi fortsätter att jobba med grunderna i spel: ligga rätt i banan, jobba som ett lag, uppspel med forward i ficka och så vidare.

Förra året var det jämnt i toppen i poängligan mellan Tina Grubbström #10 och Jenny Hedström #38, Tina vann. Kjelle, vem tror du tar hem poängligan i Damlaget i år?
- Skratt. Det finns ett helt gäng som kan vara med och fightas om den platsen. Tina kan ta hem det igen men Helle, Jenny, Lina, Madde, Carro…Mia H, Pia, Anneli A…Som sagt, det är många som kan vinna poängligan den här säsongen. Det ser bra ut.


Vi pratar med Carro Westh #14, istränare i THHs flickhockey och fd spelare i både Flick- och Damlag i Hanviken.
Hur är formen Carro? Vilken målsättning har du denna säsong?
- Jag är igång. Det är kul och bra att få mycket istid innan serien drar igång. Min målsättning är att fortsätta utvecklas som spelare tillsammans med laget och att ha lika roligt som förra säsongen.

Hur ser du på att det finns ett Damlag som förebild för flickspelarna i flickhockeyn i THH?

- Det är jätteviktigt att det finns ett Damlag för att flickorna ska välja att spela i klubben. Att det finns hela ledet är en förutsättning för att flickorna ska stanna kvar i klubben.

Du var med i toppen i poängligan förra säsongen men blev skadad. Carro, vem tar hem poängligan i år?

- Tina är fortfarande än svår kandidat. Det blir tufft.

Då går frågan till Tina Grubbström #10, hur känns det så här en månad in på säsongen?

- Förra veckan kändes det riktigt bra, men nu har jag en dip.

Hur ser dina förväntningar ut den här säsongen? Damlaget kommer att möta nya motståndare i seriespelet i Division 2.

- Jag är taggad, nu j….r. Förra säsongen handlade det delvis om att inte förlora tvåsiffrigt. Nu går vi in för att ta poäng i varje match. Nu kör vi!

Tina, vem vinner poängligan I THHs Damlag den här säsongen?

- Jag säger Jenny eller Helle men jag satsar och fortsätter jag att leverera assists så…


Målvakt Malin Tiselius # 1, tidigare Hanviken Hockey, som dessutom axlar rollen som lagledare för THHs Damlag. Dina tankar inför seriestarten?

- Nu blir det vår andra säsong i seriespel och det är en ny serieindelning till vår fördel. Fler lag som är på lika nivå så det blir jämnare och roligare matcher.

Damlaget tränar nu på sitt fjärde år, Kjelle Törnblom startade upp verksamheten tillsammans med Ullis # 6. Hur skulle du vilja beskriva Damlagets utveckling under de här åren?

- Det finns spelare som har spelat hockey i Flick- och Damlag men vi var många riktiga nybörjare också. Tack vare Kjelle och Lucas så har det börjat ordna upp sig. Nöta grunder helt enkelt. Vi har också under åren fått förstärkningar av fler erfarna spelare som genom sin fart och spel med klubba drar med sig alla andra till ett högre tempo. Vi har också en skön lagkänsla som gör att vi vill fortsätta att utvecklas.

Om man vill börja spela hockey med Damerna i THH, vad gör man då?

- Kom ner och kolla när vi tränar eller kontakta Kjelle via hemsidan.

Behöver man ha spelat hockey tidigare eller kan man fortfarande börja som nybörjare i THHs Damhockey
- Kjelle: Det går bra att komma ner som nybörjare och träna med oss men man kan behöva träna ett tag innan man är med och spelar seriematcher. Vi har kommit långt med de spelare som började som nybörjare för 3 år sedan.
- Malin: Som Kjelle säger, man kan börja som nybörjare och träna men räkna med att det tar tid innan det kan vara aktuellt för seriematch. Vi behöver alltid påfyllning av spelare - skador, graviditet, livet.

Det finns några spelare som just nu tar paus från hockeyn, Coletta #33 och Hanna # 4. Damlaget hälsar och saknar er! THHs Damlag vann publikligan i serien förra året. När man vill se Damernas hemmamatcher hittar man spelschemat på hemsidan i kalendern eller i stats.swehockey.se:

https://hanvikenssk.myclub.se/ishockey/thhdamrek
http://stats.swehockey.se/ScheduleAndResults/Overview/9725

VI ÖNSKAR DAMLAGET LYCKA TILL MED SERIESTARTEN 12 OKTOBER BORTA MOT VÄRMDÖMd fontana logo rgb 2019 copy
Md fontana fin  002
Md logo 2x
Md elite hotel
Använd vår unika erbjudandekod: KLUBBHSK när du bokar
Md hanvikenssk
Md idrottens bingo85
Md lions85
Md ccmlogotext
Tyresö Hanviken Hockey använder utrustning från CCM
Md l nnalogo
Klicka här för att komma till vår klubbshop
Md hockeyettan logotyp 4
Tabeller, Live Streaming mm hittar du här!
Md sponsorhuset
Stöd Tyresö Hanviken Ishockey när du handlar på nätet.
Md sthlmishockey160
AVSIKTSFÖRKLARINGEN Vad betyder den? Klicka här!
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub