Fotboll Herr Representationslag
Fotboll

Tre poäng i svängig match

Publicerad 2018-05-13 13:05
035
De tre målskyttarna!
Hanviken slog tillbaka Enskededalen i gräspremiären på Trollbäckens IP med 4 - 3 (2 - 2) efter en svängig match där HSK imponerade offensivt. Målskyttar i hemmalaget var Jocke Kupari 2, Nico Cordero och matchhjälten Jonathan Avernäs.

Gräspremiär, årets varmaste dag och säsongens målgladaste match. Storpubliken (nåja) runt Trollbäckens IP fick verkligen valuta för entrepengen i lördags när Hanvikens SK tog emot Enskededalens FC i division 4 mellersta.

Det blev en öppen matchbild från start där HSK inte hittade rätt i sitt försvarsspel samtidigt som laget bjöd gästerna på två frilägen efter slarvigt passningsspel och dålig kommunikation i speluppbyggnaden. HSK hade också sina lägen där Jack Tvedbergs friläge med undanrensning på mållinjen var den vassaste under den chansrika första kvarten.

I den 18:e minuten kunde så gästerna ta ledningen efter att Adam Nordqvist kunde stöta in en målvaktsretur på eget avslut. Målet var på intet sätt ologiskt sätt till matchinledningen.

HSK är ett lag med stark karaktär i år och efter 0 - 1-målet visade spelarna det ånyo genom att ta tag i matchutvecklingen på ett bättre sätt. Kvitteringen kom redan i den 26:e minuten efter en mönsteranfall som avslutades distinkt av Jocke Kupari vid närmsta stolpen efter en cross från vänsterbacken Deniz Bilgin. 2 - 1 följde nio minuter senare och var ett drömmål signerat Nico Cordero (kolla in det på vår youtube-länk nedan, spola fram till 31:00 och njut). I den här delen av matchen kändes det som om HSK hade fullständig kontroll varför EFC:s 2 - 2-kvittering på frispark i den 42:a minuten kändes ologisk om än inte orättvis sett till den första halvleken i sin helhet.

Så så många gånger tidigare i år gjorde Hanviken en betydligt bättre andra halvlek. Laget tog tag i taktpinnen direkt och tryckte tillbaka motståndarna med ett fint passningsspel samtidigt som det aggressiva press-spelet gav betydligt bättre utdelning än under den första halvleken. Ett av de starkaste korten där var nyinbytte Dahla Fouad Ali som hade tre eller fyra bollvinster innan han i den 58:e minuten vann boll igen och serverade Jocke Kupari öppet mål för dagens andra fullträff. Glädjen blev dock kortvarig då Enskededalen kunde kvittera nästan omgående på ett av lagets fåtaliga anfall under den andra halvleken.

HSK fortsatte dock att trumma på och i den 66:e minuten var laget i ledning på nytt. Denna gång var målskytten Jonathan Avernäs. Återigen efter en fint förarbete av Dahla Fouad Ali.

De sista 20 minuter bjöd sedan på en orgie i i missade målchanser av hemmalaget. Utan att överdriva kan vi räkna in 5-6 100 %-iga lägen med tillhörande av halvlägen på det. Enskededalen hotade också lite de sista minuterna via några långa fasta men inga fler mål föll varför slutresultatet kunde skrivas till 4 - 3 i HSK-favör.

-Vi inleder matchen ganska svagt idag men jag tycker vi spelar upp oss efter deras ledningsmål. Den andra halvleken upplever jag som riktigt stark, vi har då ett fantastiskt anfallsspel och med normalutdelning skulle vi vunnit den här matchen med 3-4 bollar bara sett till det men jag tror många bär med sig vår skakiga inledning och att det de facto bara blev en uddamålsseger när de analyserar matchen, kommenterar HSK-tränaren Jonas Holtbäck resultatet.

På fredag väntar en tidig seriefinal borta mot Värtan på Hjorthagens IP. Matchen sparkar igång 20:15. Snacka om fredagsmys!

För dig som vill se HSK - EFC i sin helhet (eller bara spola fram till godbitarna) finns länken här!

Redaktionen
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub