Fotboll Herr Representationslag
Hsk fotboll banner 1170

Stora siffror när HSK gick upp i serieledning

Publicerad 2019-05-11 21:35
Hsk
Tre poäng!
Hanviken hemmabesegrade Västerhaninge (4 - 0) och gick samtidigt upp i serieledning i division 3 södra Svealand. Stor hattrickhjälte blev Lamin Sanneh och den fjärde struten var ett patenterat drömmål signerat Nico Cordero.

Det var naturgräspremiär och också det närmaste vi kan likna vid ett lokalderby när Västerhaninge gästade Trollbäckens IP under lördagen. Gästerna hade förstärkt sitt lag med den forne Superettan-spelaren Mtaka Simba och även den förra Bajen-liraren Max Forsberg var tillbaka från skada så Hanviken räknade med en svår match trots besökarnas skrala poängutdelning i säsongsinledningen.

Publiken hade också slutit upp och de 123 åskådarna fick se en jämn men ganska blek matchinledning där bägge lagen hade svårt att bemästra det svårspelade vårgräset. De som först fick kontroll på underlaget var Västerhaninge som tog över mer och mer av matchbilden från den 25:e spelminuten och framåt. Några gånger osade det också hett framför trygge Oskar Mellanmyr i hemmamålet men när det första mål föll var det hemmalaget som gjorde det.

När klockan gick över på tilläggstid fick HSK en högerhörna som slogs av unge och lovande Gustav Möller. Framför målet blev det kalabalik och sist på bollen innan den for över mållinjen var Lamin Sanneh. Han fick en fin eftermiddag, skulle det visa sig.

Trots pausledning var inte HSK-staben alltför nöjda med den första halvleken. Vissa taktiska förändringar gjordes därför inför andra. Dessutom tvingades Jesper Sommensjö (sjuk) utgå och han ersattes av Yasir Daud.

Västerhaninge flyttade upp spelet och tog tag i bollen även i början av den andra halvleken. Hanviken fick därmed fina omställningsytor och på just en omställning kunde hemmalaget utöka sin ledning i den 52:a minuten. Nico Cordero fick bollen långt ut på högerkanten och hans stenhårda inspel möttes perfekt av Lamin Sanneh, som alltså gjorde sitt andra mål för dagen. Strax därefter punkterade Cordero matchen på egen hand när han lobbade in en boll från 50 meter. Drömmål, sa Bull!

Det sista lilla hopp som Västerhaninge eventuellt hade kvar försvann när Szymon Deja drog på sig sitt andra gula kort i matchminut 70. Som lök på laxen kom Lamin Sannehs hattrick-mål fyra minuter därefter.

Segern tillsammans med övriga resultat i omgången förde upp Hanviken i topp av tabellen. Serien är dock fortfarande och hur mycket som helst kan givetvis fortfarande hända.

Nästa helg, närmare bestämt på söndag, väntar Eskilstuna City borta på Tunavallen. Matchen sparkar igång 19:00.

Väl mött då!

Redaktionen
Md fontana logo rgb 2019 copy
Md fontana jul
**Tips på Julklappar**
Md fontana fin  002
Md logo 2x
Md hanvikenssk
Md idrottens bingo85
Md lions85
Md sisu
Md stiftelsen fair play 1 nya 2018
Md skerhets
Md fastighetsbyr n logga
Md mobil logotyp lanna
Md adidas
Md d0321ca395 elon haninge stor
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub