Fotboll Herr Representationslag
Fotboll

Seger i premiären!

Publicerad 2018-04-15 10:23
033
Målskyttarna i premiären!
Hanviken vann seriepremiären i division 4 mellersta mot Spårvägen med 4 - 1 (2 - 0) efter en match som präglades mer av kamp än av skönspel. Målskyttar i HSK var Jocke Kupari 2, Nico Cordero 1 och Jonathan Avernäs 1.

Solen sken, det var årets varmaste dag och äntligen seriepremiär för Hanvikens herrar. Publiken hade letat sig till Trollbäckens IP och HSK stod för ett matcharrangemang med speaker, matchprogram, livesändning på youtube och utlottning av priser som åtminstone höll Superettan-klass.

För motståndet i premiären stod lokalkonkurrenten Spårvägen, som liksom Hanviken fick lämna division 3 förra året och vilka bara för tre veckor sedan körts över i en vänskapsmatch på Tyresövallen.

Så långt var allt bra och inte blev det sämre av att HSK gick fram till en 2 - 0-ledning på nio minuter direkt i inledningen av den första halvleken. Årets premiärskytt, redan i den tredje minuten, blev Jocke Kupari efter en fint förarbete av Nico Cordero, som själv gjorde det andra målet på en riktig frisparkspärla.

Efter det fick gästande Spårvägen matchbilden precis dit de ville och resten av halvleken såg mer ut som en tennismatch, med långa bollar fram och tillbaka, än en fotbollsmatch. Spårvägen trivdes bättre med det spelet och var därför det bästa laget under de sista 25 minuterna av halvleken utan att för den sakens skull skapa några jättefarliga målchanser.

Under den andra halvleken fokuserade hemmalaget på att ta bort spetsen i gästernas djupledsspel. Något som fungerade bra och ledde till att den första halvan av den andra halvleken utvecklades till ett relativt händelsefattigt ställningskrig. Sedan kunde HSK döda matchen genom att kontra in 3 - 0 efter försvarsslarv i Spårvägen. Målskytt var återigen Jocke Kupari och även denna gång var det Nico Cordero som stod för framspelningen.

De sista tio minuterna spelade sedan Spårvägen rejält på chans vilket var framgångsrikt när Abwe Masimango kunde reducera i den 85:e minuten men mindre lyckosamt när HSK-comebackande Jonathan Avernäs tryckte in 4 - 1 i den 89:e minuten.

- Vi kommer inte upp i nivå alls idag och det är givetvis en oerhörd styrka att kunna vinna med tre måls marginal när man inte spelar bra. Vi har en oerhörd arbetsmoral och flera matchvinnartyper och det räcker för till seger idag, kommenterar HSK-tränaren Jonas Holtbäck matchen.

I nästa helgs bortapremiär väntar BKBK på Kärrtorps IP. Matchen spelas på lördag och startar 16:15.

Väl mött då!


Hela matchen på youtube: Hanvikens SK - Spårvägen

Här har ni matchfakta!

Redaktionen
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub