Övertid= HSK:s melodi (Uppdaterad)

Publicerad 2017-08-06 16:40
Img 1165
Tre poäng!!!
I den 85:e minuten av matchen mellan Hanviken och Spårvägen tycktes hemmalaget, i 3 - 1-ledning, gå mot en bergsäker trepoängare. Fem minuter och två grova försvarstabbar senare var ställningen kvitterad. Sista ordet för dagen stod dock Jonte Avernas för när han tryckte in 4 - 3 i den 93:e minuten.

Den andra hemmamatchen på fem dagar för Hanvikens herrar på Trollbäckens IP:s naturgräs bjöd på en regntung matta och en motståndare, Spårvägen, som HSK hade revansch att utkräva emot efter en snöplig 1 - 0-förlust i våras.

Det var dock gästerna som inledde bäst och redan efter fem minuter tvingades hemmamålvakten Sebastian Larsson till en jätteräddning på ett närskott. Efter det var det dock Hanviken för hela slanten i den första halvleken. Hemmalaget bjöd på ett betydligt mer vägvinnande spel än senast mot Järna, laget radade upp farliga målchanser men närmare än ett ribbskott mot öppet mål av Lucas Jonzon och en makalös comeback-räddning av Jesper Stenersjö på Jabir Abdihakims friläge kom inte HSK varför 0 - 0 stod sig in i halvtidsvilan.

Även den andra halvleken chockstartades av gästerna. Först höll Sebbe Larsson på att bjuda på ett mål när han tappade en högerinlägg och strax därefter gjorde Oscar Griehsel Facey 1 - 0 till Spårvägen efter ett fint väggspel central i banan. Gästernas ledningsmål, i kombination med Jonathan Avernas tidiga inhopp under den andra halvleken, väckte HSK ur halvtidsslummern. Chanser skapades i parti och minut och Spårvägen var knappt över halva plan under den kommande halvtimmen.

1 - 1 gjordes, i den 60:e minuten, av försommarens nyförvärv från Täby - Lucas Jonzon - efter en skottpassning av planens stora gigant denna söndagseftermiddag - Mattias Östberg.

2 - 1, i den 67:e minuten, var måhända matchens finaste mål. En spelvändning följdes upp med en djupledspassning från Wille Svedebäck till Lucas Jonzon som slog ett perfekt inlägg mot den bortre stolpen där Jabir Abdihakim nådde högst och bockade in bollen i mål.

Mål- och chansorgien avrundades (trodde vi) sedan i den 80:e minuten när Joel Embring satte dit trean efter ett genombrott. För framspelningen svarade återigen Mattias Östberg.

För den oerfarne Hanviken-betraktaren kändes nog allt väldigt lugnt efter det. Spårvägen hade inget anfallspel alls att tala om medan HSK tryckte på för fyran. Den mer luttrade visste dock att Hanvikens matcher allt som oftast avgörs på övertid. Så ock denna gång för två ganska grova misstag av hemmaförsvaret senare var nämligen ställning kvitterad och matchklockan på 90.

Sommarens store hemvändare Jonathan Avernäs var dock inte nöjd med kryss. Han förvaltade Joel Embrings vänsterinlägg, i matchminut 90, på bästa sätt och jublet visste inga gränser hos den, pga det dåliga vädret, ganska fåtaliga derbypubliken.

- En märklig match för vår del. Sällan eller aldrig tidigare i år har vi haft ett sådant markant övertag spelmässigt och ändå har vi endast en poäng när matchklockan går in på tilläggstid. Så har måhända inte alltid varit fallet tidigare, när vi gjort vinstmål på övertid, men idag tycker jag att målet var någon form av uttryck för poetisk rättvisa, kommenterar hemmatränaren Jonas Holtbäck den dramatiska övertiden.

-Det var någon som räknade ut att om domaren blåst av varje match efter exakt 90 minuter så hade vi endast haft nio poäng i år. Det säger väl det mesta om hur starka vi är, trots att vi faktiskt också tappat poäng då, på övertid, fyller HSK:s andra tränare Adel Zahir i.

Nästa helg väntar årets längsta bortaresa då Hanviken gästar Häradsvallen och Trosa/Vagnhärad. matchen spelas på lördag och sparkar igång 15:00.