Oavgjort i prestigemötet

Publicerad 2019-08-19 15:11
Elvir spahovic
Elvir målskytt mot VH!
Hanviken spelade 1 - 1 (1 - 1) borta mot formstarka Västerhaninge efter en bra första halvlek men en sämre andra. Målskytt i HSK blev den gamle VH-spelaren Elvir Spahovic.

Det var ett blåsigt Hanveden som mötte de bägge lagen i lördagens prestigemöte mellan formlaget Västerhaninge och serietrean Hanvikens SK i division 3 södra Svealand. Gästerna hanterade vinden bäst i matchinledningen, förde spelet och kunde också ta ledningen med 1 - 0 efter att Nico Cordero satt en fin macka till Elvir Spahovic som först var mästerlig i duellen med VH-mittbacken Love Lanneborn och sedan avslutade kallt bakom Benny Lekström i hemmamålet. Matchuret stod då på 10 och det hade, som sagt, varit mycket Hanviken så långt.

Den matchbilden fortsatte varför det kom något överraskande när Västerhaninge kvitterade efter 22 minuter. Chia Ahmadi Fatahis inspel från höger möttes perfekt av hemmalagets speciella målskytt Kevin Wenngren vid den bortre stolpen.

Trots kvitteringen fortsatte matchbilden med bortadominans. Hanviken stod för det mesta av bollinnehavet och vaskade fram några jättechanser. De som lyser bäst på chanshimmeln är Spahovics friläge strax efter kvitteringen och Benny Lekström strålande handparad på Jesper Sommensjös närskott med dryga tio minuter kvar av halvleken. Inga mål föll dock varför resultatet i halvtid kunde skrivas till 1 - 1.

Den andra halvleken inleddes men en jämnare matchbild och det var lite ställningskrig ända fram tills dess att Västerhaninges mittfältare Fredrik Forsberg snackade till sig sitt andra gula kort strax efter att han fått det första efter en tuff tackling. Med en man mer förväntade sig nog de flesta av de runt 200 åskådarna att HSK skulle dominera slutdelen av matchen med eftertryck. Så blev dock inte fallet. Visst hade HSK det mesta av bollinnehavet men samtidigt hade laget förtvivlat svårt att skapa några som helst målchanser, istället var det hemmalaget, via omställningar och fasta, som hade det bästa i chansväg under slutkvarten mot ett tillsynes tröttnande bortalag. 1 - 1 stod sig dock matchen ut.

-Jag är jättenöjd med vår första halvlek där jag tycker att vi kommer upp i en riktigt hög nivå och bör fä bättre utdelning sett till bollinnehav och chansskapande. Lika nöjd som jag är med första är jag missnöjd med andra där vi saknar både tålamod och fantasi, kommenterar HSK:s tränare Sören "Snuffe" Åkeby matchen.

Nästa helg är det hemmamatch igen när Eskilstuna City gästar Trollbäckens IP Matchen startar 14:00 på lördag.