Fotboll Herr Representationslag
Fotboll

Mani Tourang - ny tränare i herrlaget

Publicerad 2018-11-21 21:32
Img 0051
Mani och Johan
Det blir den gamla storspelaren Mani Tourang som tar över Hanvikens herrar i division 3 säsongen 2019. Till sin hjälp som assisterande får han Johan Gustafsson.

Hanvikens nya tränare Mani Tourang har onekligen en gedigen spelarbakgrund eller vad sägs om spel i alla landslag upp till U21, allsvenskt spel i AIK, proffsäventyr i danska Nordsjälland samt flera säsonger som lagkapten i Sirius (då i Superettan). 33-åringen har de senaste tre säsongerna varit spelande assisterande i FC Stockholm, som han i år var med och spelade upp i tvåan, men nu kommer han satsa fullt ut på tränarkarriären.

- Den är en framtida elittränare vi fått in till Hanviken. Mani kommer jobba med lag betydligt högre upp i framtiden. Det är jag säker på, kommenterar Hanvikens sportchef Jonas Holtbäck nyförvärvet.

Varför föll valet på Mani?

-Att hitta en ersättare till sig själv är svårt. Men det finns en oerhört stor ömsesidig respekt mellan Mani och mig, vilket gjorde valet självklart. Mani är oerhört ambitiös och noggrann samtidigt som han delar föreningens grundläggande värderingar. Dessutom känns han spännande och innovativ och här kommer han få en tillåtande miljö för att testa sina idéer.

Till sin hjälp, som assisterande tränare, får han Johan Gustafsson.

-Johan är ju min bror och jag tyckte det var viktigt bibehålla lite familjekontroll över HSK. Nej, skämt åsido, Johan har ett par av de skarpaste fotbollsögonen jag känner till och det känns riktigt bra att ha med honom i projektet, fyller Holtbäck i.

Redan på måndag drar träningen igång under Tourangs ledning och herrlaget kommer hålla på utomhus så länge vädret tillåter innan jul. Efter årsskiftet väntar sedan försäsong och framåt vårkanten en garanterat spännande säsong i division 3. Vi längtar redan.

Redaktionen
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub