Fotboll Herr Representationslag
Fotboll

HSK ute ur cupen

Publicerad 2018-02-24 22:00
Img 1504
Uppvärmning innan match
Hanviken kunde inte upprepa förra säsongens stora cupframgångar utan föll redan i 1:a omgången mot IFK Österåker borta med 2 - 1 (2- 1). Matchen präglades av kamp, kamp och åter kamp och HSK stod faktiskt upp riktigt bra mot den fysiskt starkare motståndare.

Det var HSK som hade det mesta av bollinnehavet inledningsvis i den 1:a halvleken på ett kylslaget Röllingby IP när IFK Österåker gästades i Stockholms cup. Hanviken mönstrade ett ungt och oerfaret lag där en 00:a och två 01:or fick speltid. Ju längre halvleken led desto mer fick dock hemmalaget, tack vare sin större tyngd och erfarenhet, att säga till om. Efter dryga 25 minuter började det osa hett nere hos utmärkte Simon Nilsson i bortamålet och när 1 - 0 till slut föll i den 36:e minuten kändes det logiskt. Målet kom till på en omställning efter en bortafrispark. Strax därefter kunde gästerna öka på sin ledning till 2 - 0 efter ett bolltapp (frispark?) och ytterligare en omställning.

Efter de två snabba hemmamålen gick HSK på knäna men efter att Nico Cordero kunnat reducera på en drömfrispark i den 43:e minuten gick laget in till pausvilan andandes morgonluft.

Den första halvleken präglades av mer kamp än skönspel och än mer av den varan fick vi under den andra halvleken. Skillnaden var bara att Hanviken stod upp bättre i duellspelet, vann fler närkamper och krigade stenhårt på samtliga 22 fötter. Under den sista kvarten kunde därför HSK trycka tillbaka Österåker i jakten på kvittering. Närmare än några halvchanser kom dock inte de helröda den här dagen varför cupsagan var slut för denna gång.

- Man kan diskutera både resultat och passningskvalité men när spelarna lägger ner det jobb som de gör idag kan jag inte vara annat stolt över glöden. Jag tror att en sådan här insats med ett så pass oerfaret lag betyder mycket för vår fortsatta resa tillsammans i år, kommenterar tränare Jonas Holtbäck cupförlusten.

Matchfakta

-----------------------------S. Nilsson

C. Andersson - S. Sheratt - D. Qvist (k) - A. Fälling

D. Fouad Ali - D. Weidan - G. Fridén - D. Zeljic

---------------------------N. Cordero

--------------------------J. Tvedberg

Byten:

(46) E. Larsson (D. Zeljic)

(58) A. Khamnin (S. Sheratt)

(66) H. Hedén (C. Andersson)

Varningar, HSK:

E. Larsson

Mål, HSK:

(43) 2 - 1 Nico Cordero

Redaktionen
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub