Nionde raka utan förlust i toppmötet mot Reymers

Publicerad 2018-06-15 11:40
Hsk reymers
Startelvan mot Reymers
Hanviken tog, till slut, en ganska stabil seger hemma mot serietrean Reymersholm. Efter en bra matchinledning och en stabil andra halvlek kunde slutresultatet skrivas till 2 - 0 (1 - 0). Målskyttar i HSK blev Nico Cordero och Jocke Kupari.

Det var hemmalaget Hanviken som startade toppmötet mot serietrean Reymersholm i division 4 mellersta bäst på idylliska Trollbäckens IP. Redan i den 12:e minuten kunde HSK ta ledningen efter att Jocke Kupari serverade ett öppet läge till Nico Cordero som avslutade kallt.

Efter ledningsmålet blev HSK lite omständliga och slarviga i sin speluppbyggnad vilket ledde till ett antal bolltapp och farliga omställningslägen för Reymers. Måhända törnade detta HSK:s självförtroende en aning för under den sista delen av den första halvleken var det faktiskt gästerna som var spelförande. Trots gästernas spelövertag var det dock hemmalaget som skapade de farligaste chanserna där Jocke Kuparis stolpskott och Rony Mirandas satellit i öppet läge sticker ut.

Efter vissa justeringar under pausvilan kontrollerade hemmalaget matchutvecklingen på ett mycket bättre sätt under den andra halvleken. 2 - 0 kom i den 66:e minuten och var ett riktigt grannt mål. Nico Cordero släppte ut bollen till unge vänsterbacken Max Embring som gjorde ytterligare en av sina patenterade rusher längs vänsterkanten. Embrings efterföljande inlägg, som enligt en uppspelt hemmatränare höll Champions League-klass, stöttes sedan i mål av den notoriske målskytten Jocke Kupari.

2 - 0-målet innebar spiken i kistan mot ett Reymersholm som såg allt tröttare ut ju längre halvleken led. De enda gångerna gästerna hotade hemmaförsvaret under matchens sista 25 minuter var på de otaliga frisparkar som laget tilldömdes och som alla lyftes in mot HSK-boxen.

-En stabil insats idag trots att vi saknar några viktiga offensiva pjäser. Bortsett från de avslutande 20 minuterna i första halvlek tycker jag att vi gör en bra insats, kommenterar hemmatränaren Jonas Holtbäck matchen.

På onsdag väntar vårens sista seriematch då Hässelby SK väntar borta på Hässelby Gårds BP. Matchen sparkar igång 20:00!