Fotboll Herr Representationslag

En annorlunda matchrapport

Publicerad 2018-05-19 19:10
Resized 20180518 220659
...och här är alla grabbarna!
Hanvikens herrar vann seriefinalen mot Värtan igår med 2 -0 (0 - 0). Här kommer en lite annorlunda matchrapport, signerad sportchef Jonas Holtbäck.

Det här blir kanske inte en helt vanligt matchrapport och jag ber, på förhand, om ursäkt för det.

Visste ni att Mattias Östberg föddes åtta dagar efter att Elvis Presley dog? Hade jag varit buddist hade jag måhända trott att Mattias var en reinkarnation av Elvis - en kung för en kung, menar jag. Skillnaden skulle då vara att medan Elvis veke brann ganska snabbt är Mattias ett årgångsvin som bara blir bättre med åren.

Detta var bara ett passus men det är svårt att hitta ingångar till den ultimata matchrapporten. Låt oss börja så här istället. Värtan har med sex segrar på sex matcher imponerat stort i serien i år. Dessutom var laget, med sjuhundra nyförvärv från division 1 och division 2, kraftiga seriefavoriterna på förhand. Omtalade av alla, respekterade av alla. Hanviken, å sin sida, nämndes inte ens i lokalpressen som ett lag att räkna med. Ändå vann inte bara HSK mot Värtan igår. Man körde över seriefavoriterna. På bortaplan.

Innan jag börjar tala om varför detta också var en seger för fotbollen vill jag bara, på klassiskt matchreferatvis, lyfta fram vissa spelarinsatser:

Som redan antyddes i ingressen var Östberg kung, el Rey eller vad du vill. Övertalningskampanj de luxe pågår just nu i ett villaområde nära dig för att få den evigt unge dalmasen att spela mer kontinuerligt i år.

Max Embring, ungefär 13 år gammal, såg ut som en vänsterback som kan gå hur långt som helst. Vem saknar Joel när hans lillebror är så här bra?

Musse Zekria tog allt det där ansvaret som han måste ta för att HSK ska spela i divison 3 2019. Är han divison 4:s bästa centrala mittfältare?

Nico Cordero och Jonathan Avernäs är överjävliga spelare bara av sin egen rätt men synergieffekterna när de spelar tillsammans är något få försvar i Sthlm (alla nivåer) skulle ha lätt att hantera.

Då vill jag ändå, till sist i denna tanketirad, passa på att lyfta fram Oscar (stabil), David (vår kapten), Jazmin (sin bästa match för året), Darre (bästa bollvinnaren i södra Sthlm), Yassir (spetsig ytter) och Jocke (hårt arbetande skyttekung). Vilka kungar!

Varför var då detta en seger för fotbollen? Jo, men det fattar ni själva. Inget mer behöver tilläggas nu...

Redaktionen
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub