Fotboll Herr Representationslag
Fotboll

Cordero hattrick när HSK gick upp i serieledning

Publicerad 2019-06-17 15:50
Img 8668
Hattrick av Nico!
Hanvikens herrar är nya ettor i tabellen efter att de tidigare serieledarna Trosa/Vagnhärad besegrades borta på Häradsvallen med 5 - 3 (2 - 2). Målskyttar i Hanviken blev Nico Cordero 3, David Qvist och Pontus Hesselheim.

Hanviken stod för en pigg inledning på ett soligt Häradsvallen när serieledande Trosa/Vagnhärad gästades under lördagen. De första fem minuterna fick knappt värdarna låna bollen och den fina öppningen kunde också förgyllas med en mål när Nico Cordero hittade rätt från straffpunkten efter att högerbacken Christos Karamouzis inspel hade tagit på en motståndararm.

Efter ledningsmålet kunde dock Trosa sticka upp och kvittera, också det på straff, i den 14:e minuten. Straffexekutör var exallsvenske Rabi Elia.

Trots kvitteringen fortsatte HSK:s fina spel och i den 27:e minuten tog gästerna ånyo ledningen. Målet kom till på en hörnvariant där Jesper Sommensjö hittade mittbacken och lagkaptenen David Qvist vid den bortre stolpen.

Den sista kvarten blev det dock mer Trosa/Vagnhärad. Hemmalaget kunde lyfta upp spelet och sätta visst tryck på bortamålet. När den medresta bortapubliken trodde att HSK ridit ut stormen och satt och väntade på halvtidsvisslan kom också kvitteringen. Målet gjordes på en omställning och återigen var det Rabi Elia som var sist på bollen. Denna gång med en kanonnick från 15 meter.

2 - 2 med mersmak för HSK lovade gott inför den andra halvleken och publiken hade knappt hunnit tillbaka från cafeteriakön innan HSK var i ledningen igen. Denna gång var det den andra mittbacken Pontus Hesselheim som knoppade in en frispark från Nico Cordero. Efter 3 - 2-målet spelade HSK säsongens bästa fotboll och utdelningen lät inte vänta på sig. 4 - 2 var en hörna direkt i mål av Nico Cordero i den 53:e minuten och sju minuter senare fullbordade den briljante uruguayanen sitt hattrick efter en omställning där Robin Söderstedt stod för förarbetet.

Med 5 - 2 i ryggen var matchen körd. HSK fortsatte att skapa och vi kunde räkna till tre missade jättechanser innan hemmakrigarna kunde putsa på siffrorna lite i den 89:e minuten med sin 3 - 5-reducering. Målskytt Timmy Österling.

Segern innebär att Hanviken nu toppar den rekordjämna tabellen där det endast skiljer två poäng mellan ettan och nian.

-Vår bästa match för säsongen. Idag fick vi t.o.m. beröm av motståndarspelarna, kommenterar HSK:s huvudtränare Sören "Snuffe" Åkeby vinsten.

Redan på onsdag är det dags för match igen. Serieåttan Ängby IF gästar Trollbäckens IP och matchen sparkar igång 20:00.

Väl mött då!

Redaktionen
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub