Spelet har stämt och poängen har rullat in

Publicerad 2018-08-27 06:50
Hanviken tr ningsl gertrosa
Hanvikens Damlag på träningsläger i Trosa
​Höstsäsongen har startat med 7 poäng av 9 möjliga, jämfört med 1 poäng av 9 möjliga mot samma motstånd vid vårsäsongens slut. Motståndare har varit Vämdö (serietvåa) Haninge (serietrea) och Vendelsö (seriefemma).

Poängskörden i juni var skral och det är glädjande att se att vi nu i augusti har lyckats ta revanch mot de lag vi då tappade olyckligt många poäng mot.

Haninge-HSK 2-0

Match på nylagda konstgräset på Torvalla 1. Vi startar matchen riktigt starkt och dominerar spelet. Under första kvarten har vi ett stolpskott, en ribbträff och ett friläge, men inget mål. Istället är det Haninge som en bit in i första halvlek tar tillvara på den chans som de skapar och gör 1-0. Vi fortsätter att spela bra hela första halvlek men lyckas inte göra mål på. Andra halvlek är jämnare, vi kämpar på för att göra mål och skapar en handfull halvchanser, Haninge har till slutomgångarna av vårsäsongen värvat Amanda Evald (Tyresö, Hammarby, Älta, som nu i höst efter studenten ska spela collegefotboll i USA) och hon spelar med stor pondus i mål och med en härlig säkerhet i luften. Istället för kvittering för oss kan Haninge i slutminuterna utöka till 2-0. Första matchen för säsongen som vi går mållösa av plan.

HSK-Vendelsö 2-2

Stolpar, ribbor och de missade chansernas match. En duktigt målvakt i Vendelsö, Caroline Senke från deras F02-lag, och ett Vendelsölag som aldrig slutade jobba trots att större delen av matchen spelades på Vendelsösplanhalva.

HSK-Värmdö 2-4

En välspelad och bra match där Värmdö är något vassare en oss denna dag. Kanske lider vi lite denna match av att självförtroende har fått sig en törn i matcherna mot Haninge och Vendelsö, där vi inte tycker vi fått den utdelning vid borde. Och det avspeglar sig lite under matchen.

Träningsläger

Sommarupphåll och sedan uppstart med sommarläger i vackra Trosa. 2/3 av truppen (de som inte jobbade eller fortsatt var på semester) åkte iväg på ett helgläger fred-sönd i Trosa. Bra träningar, tid för finslipning av fasta situationer, kvällspromenad längs Trosakanal, tävllingar, kubb, egen matlagning där vi var indelade i matlagsgrupper. Underbart "häng" med lagkompisarna helt enkelt denna helg.

Värmdö-HSK 3-3

Precis som sista matchen innan sommarupphållet blir detta en spännande och välspelad match. Vi tar ledningen med 0-1 och ser ut att kunna gå till halvtidvila med ledning. Då kommer kallduschen, Värmdö gör både 1-1 och 2-1 inom loppet av en-två minuter precis innan halvtid. Lite upprörda känslor i omklädningsrummet där vi har de två sista minuterna i minnet istället för spelet som varit de 43 minuterna för det. Vi pratar av oss om de två olycksaliga minuterna och sedan bestämmer vi oss för att fokuser på det vi gjorde tidigare under halvleken. Skönt att se att vi sedan går ut och tillsammans jobbar vidare. Vi gör också både 2-2 och 2-3. Matchens sista mål sätter dock Värmdö och vi delar systerligt på poängen.

Vendelsö-HSK 0-7

Fredagkväll och hällregn, men det bekom inte spelarna denna kväll.

Grymt fint spel och bra utdelning (och då fick vi ändå två mål bortdömda pga offside, varav åtmistonde ett kändes väldigt tveksamt).

HSK-Haninge 1-0

Match hemma på naturgräset, med endast en träning på gräset pga det dräningsproblem som varit efter sommarens omläggning av delar av planen, som inneburit att planen mest liknat en sankmark.

Vi fortsätter rulla boll på det sätt vi önskar och Haninge väljer dessutom att backa hem och inte sätta press. Ganska mycket ställningskrig i första, men efter ca 2/3 av första halvlek tar vi ledningen med 1-0 efter ett mycket vacker anfall! Det känns som vi skött sommarträningen något bättre än Haninge och när vi dessutom tar ledningen ger det inte direkt deras ork någon puff i rätt riktning. Andra halvlek fortsätter vi att spela bra och rulla och leta lägen, men skapar inte några jättelägen, Haninge står ofta rätt. Ett riktigt fint mönsteranfall får vi till även i andra, där målvakten räddar och lämnar retur på som vi slår in och jublar, men domaren anser att det var offiside på målgöraren i första skottläget så målet blir bortdömt. Haninge försöker jobba på för att få till en kvittering men lyckas inte komma till några riktigt farliga lägen, vi avväpnar dem på väg framåt.

Hösten so far....

Våra målvakter har pratat bra och lugnt tagit hand om vändingar via dem.

Mittbacksparet, har hittat varandra bra (Mican skadad och Eve från F04 har kommit in och axlat rollen underbart) brytningssäkra och spelbara.

Ytterbackarna, lyckas både neutralisera motståndarnas anfallare och följa med upp i anfallen.

Mittfältstriangeln, jobbar fint till tillsammans, kommer någon ur postition så dyker någon av de andra upp och täpper till, vinner bollar på ett föredömligt sätt med härliga närkamper och rullar bollen enket vidare till medspelarna.

Anfallstrio, jobbar fint ihop i löpningarna och tar hemjobbet när det behövs.

Oliva, tackar vi nu för säsongen 2018. Haningematchen (som spelades på hennes 25-årsdag) var hennes sista i Hanvikentröjan för denna gång. Hon kommer avsluta säsongen i Älta i division 1. Vi önskar Olivia all lycka till med spel i högre division, och hälsar att hon alltid är välkommen tillbaka.