Fotboll Dam Representationslag
Fotboll

Knapp förlust mot Segeltorp

Publicerad 2019-02-11 13:56
Img 0211
HSK:s lagkapten Hanna Brandt
HSK stod för en strålande sluttimme i vänskapspremiären mot det nyblivna division 2-laget Segeltorp som dock vann med 2 - 1 (2 - 1). Målskytt i HSK var Nicole Tabari.

Det var gästande Segeltorp som startade lördagens vänskapsmatch på ett soldränkt Tyresövallen starkast och under öppningskvarten sköljde anfallsvåg efter anfallsvåg över ett blygt agerande HSK. Respekten hos hemmaspelarna för de mer meriterande gästerna (två divisioner skiljer i seriesystemet) var märkbar. Utdelningen lät inte heller vänta på sig och redan efter 17 minuter var det 2 - 0 i Segeltorps favör.

Efter den tunga inledningen minskade dock nervositeten hos HSK som sakta men säkert växte in i matchen och i den 31:a minuten kom också reduceringen. Det var Nicole Tabari som lyfte in bollen i mål efter förarbete av Ida Löfströmer. 1 - 2-resultatet stod sig sedan in i paus efter en första halvlek där gästerna hade det mesta och det bästa av spelet.

Den andra halvleken blev sedan jämnare spelmässigt. De riktigt heta målchanserna lyste dock med sin frånvaro för bägge lagen varför resultatet från paus kunde stå sig ända till slutsignalen.

I ett välpresterande hemmalag vill redaktionen passa på att lyfta fram Mia Åström och Johanna Lind lite extra.

- Väldigt skönt att få första matchen genomförd.Spelarna visar på att de vill genomföra nya beteenden kring hur vi agerar med och utan boll, vilket är ett kvitto på det vi jobbat med sedan jag tog över, kommenterar nya tränaren Jamshid Masori.

Nästa helg väntar tävlingspremiär för året då Hässelby SK gästar Tyresövallen för match i Victoria Cup. Matchen startar 13:00.

Väl mött då!

Redaktionen
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub