Fotboll Dam Representationslag
Fotboll

Hanvikens SK Dam säsongen 2018

Publicerad 2018-04-15 16:42
20180304 205250
Laget vid en av försäsongens träningsmatcher
Truppen säsongen 2018 består av 23 spelare varav två målvakter. Snittåldern i truppen är dryga 20 år och snittlängden, ja säg det, men långt under medellängd.

Truppens åldersfördelning är 2st 02or, 4st 01or, 2st 00or, 5st 99or, en 97a, 4st 96or, en 94a, 2st 93or och 2st 91or.

Hur en medelålder på 20 år står sig mot andra lag i vår div 4 serie, har vi ingen aning om, men vi är i alla fall ett år äldre på samtliga våra spelare än förra året. Och med den relativt unga trupp vi har känns det som något positivt. Sedan vore det kul att ta fram en snittlängd på vår trupp jämfört med övriga i serien, där skulle vi nog ha chansen att vinna!!! Som laget med seriens kortaste snittlängd ;-).

På tränarsida har vi tackat av Hampus Sethfors efter många års jobb som huvudansvarig för laget och istället har Henrik Rådberg tagit över huvudtränaruppdraget. Henrik har tränat ett äldre flicklag i Enskede IK och senast kommer han från Boo FFs U-lag DAM. Hanviken som förening gör också en satsning på målvaktstränarfronten, vilket gör att vi har glädjen att ha Jens Alm till vårt förfogande med fokus på våra målvakter. Staffan Hedman har klivit av den lagledarroll som han haft flera säsonger, han kommer vara saknad. Som ass.tränare i truppen kvarstår Mats Almlöf, Peter Gudmundsson och Lotta Wilberg.

Vi kommer i år spela i div 4B samt att vi har ett lag i Reserv div 3-5 som vi kommer spela i tillsammans med vårt U15-16-lag som i år tränas av Hampus Sethfors.

Hemmamatcherna i Div 4 spelas på det nylagda konstgräset på Trollbäckens IP 2, som även fått läktare till denna säsong, under början av vårsäsongen för att sedan byta till naturgräset på Trollbäckens IP 1 i mitten av maj när man räknar med att naturgräset ska vara spelbart. Även vid Trollbäckens IP 1 har man placerat ut nya läktare.

Hemmamatcherna i Reserv div 3-5 spelas samtliga på Trollbäckens IP 2, dvs konstgräsplanen.

Förändringar i truppen från fg år:

Nyförvärv:

Inga

Spelare åter:

Johanna (Joey) Lind, efter ett par års jobb som kock i London har vi glädjen att ha henne åter hos oss.

Mia Åström, som inte kunde göra många matcher fg säsong pga skadeproblem är åter igång.

Förlorade spelare:

Bytt klubb har,

Sophia Lilliu som studerar i Uppsala, har gått till Danmarks IF.

Cassandra (Cassie) Lund som fick fg år helt förstört av skador har valt att gå till vår seriekonkurrent Vendelsö.

Slutat har

Lisa Rooth, Linnea (Liily) Lind, Lydia Lindeberg-Lindvet, Madeleine (Madde) Hedman, Oliwia Nadstawna.

Josefine (Jossan) Björk försöks till comeback fg höst, efter korsbankskada gick olyckligtvis inte bra alls. Korsbandet höll inte.

Under hösten/vintern gjorde även Elin Eriksson ett försök till comeback, men efter en inomhusturnering strax innan jul fick hon tyvärr konstatera att hennes knä som också är opererat fört korsband och meniskskada inte hålller för fortsatt fotbollsspel.

Truppen 2018 består av.

Anna Lindén, Charlotta Tenggren, Emma Strågefors, Evelina Ekman, Hanna Brandt, Hilda Andreasson, Ida Löfströmer, Johanna Ahlkvist, Johanna Lind, Johanna Nilsson, Lais Gomes Dos Santos, Madeleine Almlöf, Maja schölin, Malin Palm, Martina Lindgren, Mia Åström, Mican Sjölund, Mikaela Dale, Mikaela Gärde, Mimmi Gudmundsson, Nicole Tabari, Olivia Åkerlund, Tyra Kavander Liljerstam.

Söndag 22 april kl 18.00 startar årets seriespel för Hanviken med bortamatch mot Norsborgs FF på Kärsby IP.

Första hemmamatch på Trollbäckens IP är sedan lördag 28 april kl 16.00 mot Saltsjöbaden, den spelas direkt efter Hanviken HERR's match mot Ekerö Bois som har matchstart kl 14.00.


Vi ser fram emot en spännande säsong 2018!

Lotta Wilberg
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub