20180510 200450  1
Grästräning torsdag 10 maj
Så är det fyra första omgångarna 2018 avverkade, och de har innehållit både toppar och dalar

Omgång 1,

många mål i premiärmatch mot Norsborg, men ett spel som inte riktigt satt där det skulle och en ganska hård och trist konstgräsplan.

Resultat, vinst 1-6 (0-2)

Fem mål av Olivia och ett av Emma

Omgång 2,

hemmapremiär på nya fina konstgräset om Saltsjöbaden, här satt spelet bättre och vi gjort även denna match många mål.

Resultat, vinst 6-0 (3-0)

Två mål av Olivia, ett var av Johanna, Madde, Maja, Nicole (även om domaren i matchrapporten givit Johannas mål till Emma)

Omgång 3,

bortamatch mot Tullinge på säsongens första riktigt varma dag.

Kanske hade en viss mån av underskattning smugit sig in hos oss iom våra två storsegrar och i kombination av att Tullinge börjat säsongen tungt.

Vi var inte med i huvudet och inte heller så löpvilliga som man behöver vara för att kunna få till ett bra passningsspel.

Resultat, 1-1 (1-1)

Målet gjordes av Olivia

Omgång 4,

årets första hemmamatchen på naturgräs spelades mot Ösmo.

Ännu än härligt strålande sommardag, fast det ännu bara är maj. Nu hade båda lagen hunnit vänja sig något vid värmen och iom att vi spelade på naturgräset så slapp spelarna den brännheta värmen som uppstår i skorna vid spel på kontgräs sådan här varma dagar.

Ösmo var de som bemästrade underlaget bäst i första halvlek, och gick till halvtidsvila i ledning. I andra halvlek får vi till spelet bättre och i ett jättefint anfall med en vändning ut på högerkanten, ett ryck och en passning snett inåt bakåt så kommer vi där och kan "raka in" vårt första mål för dagen. Lite senare får vi en friskpark som vi sätter rätt in i mål!!! Helt plötsligt är vi med i matchen igen, vi har kvitterat. Kanske gapade vi över lite för mycket, vi låg kvar med trebackslinje trots att vi kvitterat, Ösmo hittar luckor genom vårt försvar och de sätter två mål även i andra halvlek.

Resultat, 2-4 (0-2)

Mål av Madde och Joey

Omgång 5,

på lördag bär det av till Essingeöarna för match mot Långholmen. Vi jobbar på under veckan och hoppas vi ska hitta tillbaka till de nycklar, inställning, löpvilja, passningsspel som vi hade med oss under försäsongen. Det kommer tjejer, bara ni tror på er själva, och har insikten att man inte får något gratis i en fotbollsmatch, det krävs mod och hårt jobb tillsammans förutom fotbollskunnande.

Reserv 3-5

Förutom matcherna i div 4, så har vi även hunnit spela 3 omgångar i Reserv 3-5 där vi har ett lag tillsammans med våra juniortjejer.

HSK - Boo,

en mycket jämn match där Boo gjorde matchens enda mål, dvs vinst för Boo 0-1 (0-0)

Vallentuna - HSK,

årets första naturgräsmatch. Vi hade ett ungt lag och Vallentuna hade många spelare med från senaste match i div 3. Tungt motstånd och ovant tung plan. Det blev en rejäl förlust 10-1 (3-1). Men årets första mål i denna serie kom på frispark. Målgörare Julia från juniorerna.

Ängby - HSK,

en jämn och bra match. Vi gör återigen mål, denna gång på en hörna, och tar säsongens första poäng i denna serie 1-1 (0-0). Målgörare Lollo från juniorerna.