Team J20

Seger hemma mot Värmdö

Publicerad 2019-01-15 07:46
Dramatiken kring kvalstrecket tätnar.

Matchstarten har inledningsvis bra tempo med flera chanser åt vardera hållen där icingpuckarna löste av varandra. THH har de bästa chanserna som resulterar i flest skott även om Värmdös chanser inte är helt ofarliga. 09:14 in i matchen får Värmdös Folke Käll Lindfors sätta sig två minuter på botbänken efter att hakat upp en spelare i THH.

I det följande PP-spelet vann THH pucken och hade den under kontroll med bra passningsspel sinsemellan, eller vad sägs om 40 sekunders puckhanterande innan ett skott från Christoffer Juvas fastnar hos Värmdökeepern. Den goda puckhanteringen fortsätter efter tekningen och det ska dröja ända till 1:42 in i PP-spelet innan Värmdös Jacob Carlberg lyckas rensa ut pucken och ge Värmdö lite andrum.

11:06 drar sig Philip Fridh på sig en 2-minutare för en tripping och det blir spel 4-4 några få sekunder. I spel 5-4 för Värmdö försöker dra på ett dragskott från den högra tekningscirkeln i THHs zon, en puck som Elias Hallsten enkelt kan stöta ut med benskyddet. Pucken studsar ut framför målet där Wilmer Grelz fiskar upp pucken på egen blå och gör en soloåkning från egen zon och avslutar med en backhand mot Värmdös mål.

THH skulle dock få en ny chans vad gäller soloåkandet innan perioden var slut, 18:33 sätter Hannes Öberg pucken snyggt bakom Värmdömålvakten då Lucas Gylfe och Jesper Lindberg samarbetat nere i THHs vänstra rundel.

Period 2 skulle vara något som skulle kunna summeras som utvisningarnas period. Av dessa 20 spelade minuter tillbringade de båda lagen tillsammans 18 minuter av dessa i utvisningsbåset. Redan efter 3 sekunder drar målskytten från första perioden Hannes Öberg på sig en 2-minutare för en tripping efter att ha fält sin tekningsmotståndare i Värmdö Minko Oliver. Trots det numerära underläget lyckas ändå THH genom firma Jesper Lindberg och Wilmer Grelz göra ett flygande anfall från egen zon. När vi tittar på det videoinspelade materialet från matcher, och med facit i hand borde kanske Grelz ha valt att skjutit själv istället för att ha väntat in Lindberg och passat tillbaka eftersom Lindbergs puck flög långt över målet och hamnade i skyddsnätet. Även om Grelzs passning inte resulterade i ett mål ska vi inga hänga dem för det, gossarna skapade en bra målchans och om pucken hade letat sig in i maskorna hade det varit hur snyggt som helst, i numerärt underläge dessutom!

2-0 till THH kom efter att David Kjerve tagit emot pucken i mittzonen, dribblat sig förbi Sebastian Pettersson, haft Truls Nordgren Yu och David Norrmann med sig på höger sida, passat över pucken till Norrmann som gör en 360-graderssnurr lägger en backhand över till Adam Bodin som skjuter ett hårt handledsskott i mål! Efter målet försöker Värmdös coach Per Nilsson få domarens uppmärksamhet för att få till en time out utan att lyckas.

Domaren släpper pucken och THH anfaller igen, biter sig fast i Värmdözonen, eller vad sägs om 37 sekunders puckkontroll innan Värmdö äntligen lyckas få pucken ur zonen med en kontring och ett skott på Elias i THH-målet. Returen som Elias lämnar tas om hand egna spelare som omgående kontrar och Wilmer Grelz som hittills varit het i matchen får äntligen lite cred i matchprotokollet efter att ha tagit in pucken i Värmdözonen, fintat bort Björn Sundström slagit en indianare till Oskar Janesköld som med ett dragskott drar upp pucken i Philips Nilssons vänstra kryss och det står nu 3-0 till THH.

Värmdö tar nu time out och coach Per Nilsson är inte nådig mot sina mannar. Tyvärr för Värmdös del så gav inte time outen den effekt Nilsson säkerligen hade önskat sig då Anton Frölin sätter 4-0 efter bara 2 minuter och 16 sekunder senare då Patric Colton som cirkulerade bakom Värmdöburen med pucken, vilken position som många gånger Wayne Gretzky hade under sina år i NHL; en passning fram till Frölin som mer eller mindre bara behöver fösa in pucken.

7 utvisningar senare och Värmdö får spela i Powerplay. Ett PP-spel som visar sig ta in Värmdö i matchen igen då Manne Wennberg reducerar THHs ledning till 4-1 efter att denne Wennberg stått och stört och skymt framför Hallsten i THH-målet.

3 minuter in i tredje perioden tänds Värmdös hopp rejält när Jacob Carlberg reducerar till 4-2 efter att THH misslyckats med en rensning ur egen zon. Hoppet är dock kortvarigt och får kapitulera redan efter 27 sekunder då Edgar Stålnacke utökar THHs ledning till 5-2 då Oskar Janesköld tagit hand om pucken på egen zon, slagit en långpass genom mittzon till Stålnacke på offensiv blå som trycker in pucken bakom Nilsson i Värmdökassen. Baklängesmålet ger gästerna dock energi som kämpar järnet för att få in en till puck bakom Hallsten för att återigen få häng på matchen. Resultatet av det uppgasade tempot från gästerna resulterar i en svängig hockey, vilket delvis påminns väldigt mycket om inledningen av matchen där båda lagen skapar skott och kontringar av returerna.

Drygt 10 minuter efter Stålnackes 5-2-mål reducerar Värmdö ännu en gång efter att Björn Sundström från den högra sargrundeln slagit upp en diagonalpuck in framför mål där Oliver Minko med ett direktskott slår in 5-3 bakom en chanslös Elias Hallsten i THH-målet.

Närmare än så skulle dock inte Värmdö komma och ett par byten senare skjuter Anton Frölin in sitt andra mål för kvällen när det återstår 2:57 kvar av matchen.

Segern innebär tyvärr ingen ny tabellplacering utan THH fortsätter att parkera på top9-platsen efter att Vallentuna tagit 3 poäng hemma mot Göta Traneberg. THHs seger mot Värmdö innebär däremot att tabellens placeringar runt kvalstrecket tätnar och dramatiken ökar.