F04
Handboll

Hanviken gör åter avtryck på handbollskartan

Publicerad 2015-12-03 19:33
Under helgen 27-29 November så avgjordes Hellton Cup i Karlstad. Flickor 04 var där för att representera HSK:s färger och gjorde det med bravur.

Efter 32 mil och 3,5 timme i bil så landande tjejerna under fredagskvällen på Scandic Winn i Karlstad. Inga matcher denna dag utan uppladdning inför lördagens tre matcher. HSK spelar tillsammans med 15 andra lag (varav 2 ifrån Norge) i FC2 serien. I första matchen möter vi ett lokalt lag ifrån Hammarö, och även om det är tidig matchstart så är HSK på tårna och vinner med betryggande 7-1. Nästa match är inte förrän vid lunchtid, så vi åker tillbaks till hotellet för att samla kraft.

Match nummer två blir mot ett för oss okänt lag ifrån Norge, vid namn Jar. Starkt försvar och fina genombrytningar ger oss segern med 6-1. Nu bär det av mot Sundsta idrottsanläggning för pastalunch. Vid 14.25 ställs vi mot Torslanda, ett lag vi mött vid flera tillfällen, och som brukar vara jämna matcher. Idag blev det 7-2 till vår favör. Första dagen är till ända och med glädje i både spelarleden och på läktaren så rör vi oss nu mot äventyrsbadet vid Sundsta, där tjejerna skall få koppla av i några timmar följt av middag. Innan kvällen är slut tömmer vi godishyllorna på Hemmakväll och återgår till hotellet. [Statistik för dagen blev 20-4]


Söndag morgon och klockan visar 08:25, det har blivit dags för kvartsfinal - där vi möter ett nytt Torslanda lag. Tjejerna visar stort lugn och är åter igen täta bakåt och effektiva framåt. Matchen slutar 7-1 och vi är vidare till semifinal. Hem till hotellet för att ladda batterierna igen med frukt och vätska. 12:10 möter vi Jar 2, det andra norska laget med fina 33-8 i bagaget ifrån grundspelet. Men det avskräcker inte våra flickor, utan de kämpar på bra och gör sin bästa match hittills och besegrar norskorna med 6-2. Finaaaal !! =)

...men nu kommer den stora besvikelsen, det är 5,5 timme kvar till final. Vet inte riktigt hur arrangörerna tänkte här, men det blir en något seg transportsträcka till klockan 17.35 när vi skall möta VästeråsIrsta i final. Vi gör det bästa av stunden och äter lunch samt "myser" på hotellet.

Alla A-finaler spelas i Sundsta idrottshall, och strax efter halv sex blåser domaren i pipan och vi är igång. Lite trög start och Irsta rycker ifrån med en tre måls ledning. Sen vaknar tjejerna och jobbar ikapp till 3-2...men när den korta matchen på 20 minuter är slut så visar tavlan 5-3 till Irsta och vi hann inte ändra fram denna gång. Men en grym insats av tjejerna som underhållit oss hela helgen med kraft och skönspel. [Statistik efter turneringen 36-12 : +24]

Stort GRATTIS till silvermedaljen !!!

Md fontana logo rgb
Md hanvikenssk
Md idrottens bingo85
Md lions85
Md klubbsupporter
Md tr ja fb
Supportertröja (S-XXL) 349 kr - Kontakta Annika vid intresse.
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub